fbpx
Hvad gør du for at forhindre tricktyve
Bjarne-Knudsen.jpg
GLOSTRUP Tricktyve er ofte en bekymring for især de ældre borgere. Der er af og til historier i avisen her om ældre, der har været offer for et tricktyveri - dertil kommer de tyverier, der aldrig bliver anmeldt. Folkebladet spurgte på Aktivitetscentret på Sydvestvej, hvad brugerne gør for at forhindre tricktyve. Aktivitetscentret har flere gange haft politiet på besøg for at vise de ældre, hvordan man beskytter sig.

Bjarne Knudsen
– Jeg er selv tidligere håndværker, så jeg har en bedre baggrund for at kunne være tryg derhjemme. Jeg kan bedre sikre mine vinduer og døre og jeg har nogle gode låse. Jeg føler ikke, vi er så truede her i Glostrup, at jeg behøver en alarm. Dem, der vil ind, de kommer ind. Jeg har også et nabohjælp skilt på døren. Vi holder øje med hinandens huse, når naboerne er ude at rejse.

Inger Marie Larsen
– Jeg lukker aldrig op, hvis jeg ikke ved, hvem det er. Alle, jeg kender, tager mobilen og ringer, når de er lige ved at være der. Jeg har én gang oplevet en hjemmehjælper, der havde glemt sin legitimation, men jeg endte med at lukke ham ind alligevel.

Inger Andersen
– Jeg bor på 1. sal og det er jeg rigtig glad for, så kan folk ikke komme ind gennem vinduerne. Jeg har selv været udsat for et forsøg på et tricktyveri en gang. Det ringede på min dør, og jeg lukkede op. Jeg havde en aftale med nogle, der skulle komme, og jeg troede, det var dem. Der stod en dame, jeg ikke kendte. Hun forsøgte at mase mig ind i lejligheden, og jeg råbte: ”Du kan godt gå igen”. Jeg håbede, at nogle af naboerne kunne høre det. Så gik hun ud i opgangen igen. Da hun gik, kunne jeg se en anden komme ned af trappen, og der stod også en udenfor, som de sikkert har været sammen med. Siden har vi fået installeret katteøje, det ville jeg gerne betale for, så jeg kan se, hvem det er, jeg lukker ind.

Bent Lindberg
– Jeg regner ikke med, at jeg er en type, der bliver udsat for tricktyverier. Det er ikke noget, jeg tænker over i hverdagen. Der fortælles mange historier om det, men jeg tror ikke, det er noget stort problem. Men man skal selvfølgelig være opmærksom og ikke lukke hvem som helst ind.

Sådan beskytter du dig mod tricktyve

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:

• Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
• Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.
• Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
• Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top