fbpx
Frivillighedens Open Space
10b17f_Open_Space.jpg
Mødet var arrangeret som et led i arbejdet med Glostrup Kommunes nye frivillighedsstrategi, som blandt andet skal skabe rum for, at frivilligheden kan blomstre. Foto: Glostrup Kommune.
GLOSTRUP Næsten 100 borgere, frivillige og ansatte var mødt op for at tale om frivillighed og samskabelse, da Glostrup kommune afholdt dialogmøde om emnet i sidste uge

– Frivilligt arbejde skaber netværk og fællesskaber, og det er et netværk og fællesskab, som kitter vores by sammen og giver os oplevelsen af, at det er her, vi hører til. Det er det netværk og fællesskab, som er med til at skabe et fælles ansvar for vores by og samfundets kommende udfordringer.
Sådan indledte Glostrup Kommunes borgmester John Engelhardt dialogmødet om frivillighed og samskabelse, som blev afholdt den 24. marts i Glostrup.
Dialogmødet var arrangeret som et Open Space arrangement, hvilket betød, at de emner som blev drøftet, ikke var besluttet på forhånd. I stedet fandt deltagerne frem til emner i fællesskab, hvorefter de kunne vælge hvilke af de 18 emner, de var interesserede i at tale om. Blandt de valgte emner, som blev drøftet i mindre grupper, var kommunikation, ensomhed blandt unge og hvad kommunen kan hjælpe foreningerne med.
Aftenen bød også på to spændende oplæg om frivillighedens udfordringer og samskabelse i Københavns Kommune, som skulle inspirere og sætte både tanker og dialog i gang.

100 frivillige
Næsten 100 engagerede borgere, frivillige og ansatte i Glostrup Kommune var mødt op for at tale om frivillighed og samskabelse i Glostrup. I pauserne blev der netværket ivrigt på kryds og tværs i lokalet, og flere af de fremmødte fandt sammen med nye samarbejdspartnere.
Jytte Christensen fra DDS Solvang Gruppe var blandt de deltagere, som brugte aftenen til at netværke:
– Jeg blev meget positivt overrasket over denne mødeform – at møde så meget energi og kreativitet på et sted. Jeg tror, vi er rigtig mange foreninger, der til hverdag er uvidende om, hvad de andre foreninger laver, og ikke mindst hvilken glæde vi kan have af hinanden. For Solvang Gruppe lykkedes det her til aften at skabe et par rigtig gode kontakter, og jeg glæder mig meget til det nye samarbejde, siger Jytte Christensen.
– Det er befriende at mærke så meget puls og virkelyst, sagde borgmester John Engelhardt umiddelbart efter dialogmødet.
– Selv om vi har et godt og stærkt foreningsliv og rigtig mange frivillige inden for mange områder, skal der nye initiativer til for at nå nye højder i samspillet mellem de frivillige og kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top