fbpx
Fra skoleelever til journalistelever
GLOSTRUP De sidste uger har vi fulgt eleverne i 7.b fra Søndervangskolen, som har arbejdet med et nyt projekt. De har lavet forskellige artikler om deres besøg på Kopenhagen Fur. Vi har fulgt dem både med forberedelserne og mens de skrev selve artiklerne

Interviewgrupperne I de sidste par uger har Interviewgrupperne været ude og spørge folk på gaden omkring pels.  Den ene gruppe har været inde i København og lavede et interview med den daglige leder John Vinding, i organisationen Anima.
Anima er imod alt minkavl. De talte efterfølgende med medarbejder på Kopenhagen Fur.
En af eleverne, Emily, siger:
– Det er meget sjovt, og alle i gruppen syntes det samme. Det er en lidt mere alvorlig opgave, en det vi plejer at lave
Den anden interviewgruppe, der var med på Kopenhagen Fur, spurgte ind til en masse minkavlere. De fik at vide, at de danske mink har et meget bedre liv, end visse andre landes mink har det.
Isabella fra den gruppe siger:
– Det er lidt mærkeligt, at så mange mennesker skal læse vores artikel.

Manden på gaden
Grupperne, der har mødt folk på gaden, har knoklet benhårdt med nogle helt nye ting i forhold til de ting, de plejer. Det har været et stort pres for eleverne, at deres artikler skulle læses af Folkebladets mange læsere.
Indsamling af informationer var spændende. Mange ting var overaskende for grupperne. At stoppe mennesker var nok det sværeste, både fordi det var lidt grænseoverskridende, men samtidig var der også mange mennesker, der ikke gad deltage, fordi de ville have deres holdninger for dem selv. Maria fra den gruppes siger:
– Det har været interessant at lave artiklen. Så jeg håber da, at folk synes lige så godt om den, som vi synes, det har været at lave den. Valla fra den gruppe, der har mødt folk på gaden, siger:
– Det er stort at skrive en artikel til folkebladet. Man tænker bare ikke over, at man skriver den til avisen. Man tænker nok først over det når artiklen er i folkebladet.

Reportagegruppen
I de sidste par uger har Reportagegruppen skulle prøve at skrive om, hvordan livet er på Kopenhagen Fur.
De sætter fokus på at beskrive Kopenhagen Fur og fortæller om, at det ikke kun er en stor bygning. Men at der ligger meget mere bag, end man lige tror.
Inde på Kopenhagen Fur interviewede de medarbejdere, så de kunne få informationer om, hvordan det i virkeligheden er på Kopenhagen Fur. De noterede de ting, de oplevede, så det var nemmere at kunne beskrive Kopenhagen Fur indefra.
Deres forventning af Kopenhagen Fur var bare, at det var en stor betonklods fyldt med pels.
Men da gruppen så kom indenfor, fandt den ud af, at det var meget mere end en betonklods. De blev positivt overraskede over, hvor meget liv der egentlig var derinde.
Bertil fra reportagegruppen siger:
– Vi opfordrer da vores famille til at læse Folkebladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top