fbpx
Esbjerg-kampen set som Brøndbyfan
FODBOLD Nogle gang må man bekende kulør. Læs her, hvordan Folkebladets journalist Jesper Ernst Henriksen, der er Brøndbyfan, så 1-0-sejren over Esbjerg fra Sydsiden på Brøndby Stadion

Folkebladet tilstræber vanligt en neutralitet, dog med denne undtagelse for variationens skyld.
Eksempelvis er journalist Heiner Lützen Ank fan af Esbjerg.

Søndag er reserveret til fodbold i min verden. Sådan var det også i søndags.
Jeg mødes med to kammerater klokken 14.30 i klubhusets cafeteria, hvor vi starter med at se Everton mod Arsenal. Min kammerat er Arsenalfan og ikke specielt tilfreds med at de taber 3-0. Derefter viser klubhuset Westham – Liverpool på den store skærm og Formel 1 på den lille. Kevin Magnussens deltagelse i Formel 1 har rykket Brøndbykampen en halv time, og det er tydeligt at se hvorfor. Der er masser af mennesker, der sidder og følger med på den lille skærm, selvom Kevin Magnussen starter langt nede i feltet.
Klokken 18 går vi ind på stadion, der stadig er halvtomt. Vi sætter os i venstre side af Sydsiden næsten helt oppe bagved, som vi plejer. Med lidt mindre end en time til kampstart kommer Lukas Hradecky som sædvanlig på banen som den første. Den tidligere Esbjergmålmand bliver kaldt ned til Sydsiden og virker rimelig begejstret for at være i Brøndby. Derefter kommer resten af truppen på banen og får samme tur. Selv Kenneth Zohore bliver kaldt ned som den sidste, selvom det stadig kun er halvdelen af tribunen, der har accepteret den tidligere FCK-spiller. Tribunen er nu ved at være godt fyldt.
Min sidemand mener, at der ikke kommer mere end 10.000 tilskuere i dag, jeg mener at vi rammer de 16.000, som til de seneste kampe. Han var tættest på, da der var under 12.000 tilskuere. Esbjergs ende er meget tyndt besat, men det er også urimeligt sent at skulle hjem til Esbjerg klokken halv ti søndag aften. Det er mit og mange andre fans håb, at en selvstændig tv-aftale vil betyde bedre spilletidspunkter og dermed flere mennesker på stadion.

Kampen
Så starter det. Jump brager ud gennem højttalerne og alle står op og klapper spillerne på banen. Sydsiden koger og vi har helt klart overtaget på tribunerne. På banen er det mere Esbjerg, der kommer frem til chancer, og hvis de havde haft nogle lidt skarpere angribere eller vi ikke havde snuppet ligaens bedste målmand fra dem, så havde de nok bragt sig foran 1-0. Deres bedste chance kommer efter en klokkeklar offside efter 37 minutter. Men det handler om at være skarp foran mål, og det er vores Andrew Hjulsager. 1-0 til Brøndby lige inden pausen.
I anden halvleg sidder vi mere på spillet og chancerne, ind til det 77. minut, hvor Esbjerg får et ekstremt tyndt straffespark. Dario Dumic er en stor og stærk spiller, når man bakker ind i ham, så falder man og slår sig – det kan aldrig give et straffespark! Heldigvis snupper Lukas Hradecky og Sydsiden koger. Stemningen har været solid hele sæsonen, men lige i dag er der ekstra meget gas på tribunen. Brøndbys føring holder hjem og vi bliver på tribunen for at hylde spillerne. Lukas Hradecky bliver fuldt fortjent hyldet som kampen bedste spiller, der sikrede Brøndby alle tre point i dag. Selvom Brøndby stadig ligger nummer fire, taler vi ikke længere om vi får medaljer, men om hvilken farve de skal have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top