fbpx
Elever fra 7.b. tester fordomme om minkindustrien
IMG_0767.jpg
GLOSTRUP Der er mange fordomme over for brug af pels til beklædning. Vi tog ud på Kopenhagen Fur for at høre, hvad firmaet selv mener om avlernes og firmaets håndtering af pelsproduktionen.

Anders Klitgaard, minksortere

Hvis vi ikke holder vores mink godt, så får vi ikke den bedste kvalitet

Anders Klitgaard, Minksorterer
– Man skal have en god dyrevelfærdsafdeling. Hvis vi ikke holder vores mink godt, så får vi ikke den bedste kvalitet. Derfor skal dyrene skal have det godt. Jo bedre du behandler dem, jo bedre pels får du.

Søren Jespersen, Medie-chef
– Vi er en af verdens største minkproducenter. Vi holder dyrene meget godt. Dansk pels er super godt, fordi vi holder deres velfærd god, og der er flere der betaler mere for dansk pels end i andre lande. Her i Danmark har vi nogle gode avlere, der holder sig til reglerne.

Shila, Minksorterer
– Vi behandler dyrene godt i Danmark. Man ved, hvordan minkene har det. Ligesom en hund eller kat. Minkavlerne ved, om dyrene er syge eller bare i dårligt humør. I Danmark har vi en lang tradition for at passe dyrene godt, eksempelvis kigger minkavlerne til deres mink hver dag. Shila synes, dansk pels er verdens bedste, fordi minkavlerne behandler deres mink ordentligt. Det kan vi nemlig se, når vi kigger på pelsen. Kopenhagen Fur er et godt sted, fordi medarbejderne bliver behandlet godt, og udlandet bliver bedre og bedre ved at kigge på, hvad vi gør i Danmark.

Heidi Arbejder i kommunikationsafdelingen
– Vi har her i virksomheden meget kontrol, såsom at kontrollere kvalitet og dyrevældfærd. Kopenhagen Fur er den sejeste arbejdsplads, fordi vi giver ikke op over for kritik. Vi svarer tilbage. Ikke ligesom andre virksomheder, som bare ligger sig ned overfor kritik, fordi de ikke vil have for meget medieomtale og bare vil have det dysset ned og komme videre. Kopenhagen Fur vil ikke finde sig, i at folk spreder dårlige rygter om branchen. Vi tager kampen op, og det synes jeg er rigtig sejt.  Jeg ved, vi har en virkelig høj dyreveldfærd i Danmark. Jeg tror, vi har den eneste animalske produktion, hvor dyrene skal have legetøj i burene, så de ikke keder sig, Jeg ville heller ikke kunne arbejde i denne branche, hvis jeg ikke kunne stå inde for, hvordan vi behandler dyrene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top