fbpx
Dyrevelfærd fra flere synsvinkler
MinkFritlæg.jpg
GLOSTRUP En gruppe elever har haft fokus på dyrevelfærd under sit besøg på Kopenhagen Fur og Anima for at høre begge parters mening, når det kommer til dyrevelfærd

Folkene fra Anima som er Danmarks aktive forening for dyrs rettigheder synes, at det er forkert at udsætte dyr for lidelse for at producere pelse. De synes, at man i Danmark skal forbyde minkfarme, ligesom man har forbudt rævefarme.
– Minkene har ikke nok plads, for de lever jo oprindeligt vildt i naturen. Vi ser ikke nogen grund til at gå i pels når man kan gå i så meget andet, siger animas daglige leder, Jon Vinding.
– Du kan heller ikke tæmme en mink på samme måde som en hund. Minken skal have lov at leve vildt, som den altid har gjort.

Forholdene på farmene
Eleverne har talt med dyrlægerne Mette Krav Jensen og Tina Struge, der fortæller om forholdene på minkfarme.
Der fortæller, at der er mange regler for, hvordan mink skal have det.
Fire gange om året kommer der en dyrlæge, som tjekker dyrene for sår og andre skader. Lægen gør også opmærksom på om burene er i orden.
– Når det så kommer til sår er det meget forskelligt fra minkavler til minkavler. Der er nogen, der ser et lille sår som et stort sår og omvendt, lyder det fra dyrlægerne.
– Nogle minkavlere kan tage deres mink op til dem uden at de river, som var de deres kæledyr. Så godt passer nogen minkavlere deres.
Men er det nu også rigtigt, spørger eleverne sig selv.
På deres besøg på Kopenhagen Fur snakkede eleverne derfor også med to minkavlere, der fortæller hvordan de passer deres mink.

– Sår må ikke være større end en femkrone
Eleverne har talt med to minkavlere for at se det fra to synsvinkler. Den første minkavler, eleverne har talt med, fortæller at det er meget forskelligt, hvordan de forskellige minkavlere passer deres mink.
– Vi ser ikke minkene som kæledyr, selvom man godt kan tæmme dem så meget, at man kan tage dem op til selv, uden de bider. Vi har en tommelfingerregel om, at sårene ikke må være større end en femkrone.
Det er en af de ting, som de to minkavlere havde til fælles.
Eleverne oplevede på dagen også, at de to minkavlere ifølge eleverne ikke var helt enige om, hvor lang tid det tager at aflive en mink.
For at blive klogere på, hvor lang tid det tager at aflive en mink, har Folkebladet spurgt kommunikationschef Sander Jacobsen hos Kopenhagen Fur.
– Det er EU-regler, der bestemmer, hvordan mink og andre husdyr skal aflives. Aflivningen med CO eller CO2 sker hurtigt og smertefrit for minkene, siger Sander Jacobsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top