fbpx
DF ønsker plejehjem i Vallensbæk
VALLENSBÆK Under et punkt om ny befolkningsprognose meddelte Dansk Folkeparti at partiet ønsker et lokalt plejehjem. Dét er Socialdemokraterne ikke meget for

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti kunne ikke bruge punkt 9 om en ny befolkningsprognose til særligt meget i sig selv.
– De forudsætninger, der er lagt ind i den holder ganske enkelt ikke, sagde Berth.
Til gengæld kom de under samme punkt frem, at mængden af ældre over 76 år ifølge ham allerede under de nugældende betingelser vil blive fordoblet over de kommende år.
– Hvis erfaringen fra de andre boligudbygninger kan bruges ved vi også, at der er en del ældre mennesker, der vælger at flytte til Vallensbæk, så vi får altså endnu flere ældre til kommunen end forudsat i befolkningsprognosen. Det betyder, at vi får brug for at opføre et plejehjem i Vallensbæk. Socialdemokratiet og Konservative siger, at vi skal tage det roligt og at vi har god tid til at forberede os på situationen. Nu har Vallensbæk jo ikke ligefrem ry for at være på forkant med udviklingen, når det handler om institutionsbyggeri, sagde Kenneth Kristensen Berth.

Ikke plejehjem nu
Det blev da også til en længere debat på aftenen, og Socialdemokraterne tog prognosen til efterretning.
– Prognosen er et værktøj som kommunalbestyrelsen kan læne sig op ad inden for 2-3 år, hvilket er passende reaktionstid, hvis der skulle være behov for et plejehjem, ny daginstitution eller udvidelse af skolerne. Det giver ingen mening at begynde at bygge et plejehjem nu, hvis prognoserne viser at der først er behov om 10-12 år. Mere værdi skal vi ikke tillægge langtidsprognoserne, siger Søren Wiborg.

Vær realistisk
Det er rigtigt, at der kommer mange mennesker i 2025.
Sådan siger borgmester Henrik Rasmussen, borgmester.
– Men vi skal tænke os om, hvordan vi bruger pengene. Enten har vi for lidt eller for meget kapacitet, for hvis vi bygger noget, der ikke er brug for, så har vi ikke brugt pengene ordentligt. Vi har dog kapaciteten i øjeblikket til de ældre, siger Rasmussen.
– Frygten om, hvad der kommer til at ske om 10-15 år er ikke relevant lige nu. Alt kan ske. Derfor er prognosen god at have lige nu. Den skal være realistisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top