fbpx
Ukendt motiv bag mands selvmordsbrand
IMG_2930.jpg
Folkebladets fotograf fangede dette billede og andre af episoden. Foto: Mathias Øgendal
En 40-årig mand er død, efter hans tirsdag kl. 11:30 tændte ild til sig selv foran Brøndby Rådhus. Det bekræfter borgmester Ib Terp til Folkebladet og beretter om dybt berørte medarbejdere.

Borgmester Ib Terp bekræfter, at en 40-årig borger har valgt at tage sit liv ved at overhælde sig med brandbar væske og sætte ild til.

– Motivet til den ulykkelige hændelse får vi næppe klarhed over, og vi vil ikke finde det rigtigt at gætte på det, siger Ib Terp.

– Mange af vore medarbejdere er dybt berørte og har fået psykologisk krisehjælp. De, der har brug for det, vil få fortsat krisehjælp.

 

Lige da ulykken var sket, sagde politiet:

– Han er i kritisk tilstand og blevet bragt til Rigshospitalets Traumecenter, siger Brian Larsen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi mandag formiddag.

– Han har været utilfreds i et eller andet omfang, siger vagtchefen.

Medarbejdere fik krisehjælp.

IMG_2951

IMG_2895

Foto: Mathias Øgendal.

Ekstra Bladet skrev om om selvmordsaktionen(læs artikel her: http://ekstrabladet.dk/112/article2251825.ece) her:

Vidner har det rigtig skidt
Chokerede medarbejdere på rådhuset fik efter selvmordsaktionen krisehjælp.

– Der er ret mange, der har overværet det. De bliver kørt til Nordvang for at få psykologisk krisehjælp, fortalte borgmester i Brøndby Kommune, Ib Terp, til Ekstra Bladet lige efter selvmordsaktionen.

– Jeg har ikke haft kontakt til alle medarbejdere, der har set det, men flere så bagefter ud til at have det rigtig skidt.

Især medarbejderen i Socialforvaltningen, som manden talte med, før han stod ‘omsluttet af flammer’, var meget påvirket

Foran rådhuset stod der op til flere spande, som ifølge Ekstra Bladets mand på stedet var brugt under redningsaktionen.

– Der er rigtig mange, der så ham omsluttet af flammer, men jeg har ikke spurgt til, hvordan ilden blev slukket, men man må gå ud fra, at nogen er løbet til med hjælp, sagde Ib Terp.

Ib Terp kunne ikke overfor Ekstra Bladet komme ind på, hvad den 40-årige mand havde talt med medarbejderen på rådhuset om, og siger:

– Vi ved ikke, om der er tale om utilfredshed med tilværelsen i almindelighed, eller han har følt sig dårligt behandlet.

Han fortalte dog:

– Det hænder også på Brøndby Rådhus, at der er diskussioner mellem borgere og medarbejdere.

Borgmesteren afviste på daværende tidspunkt at tage stilling til, om sikkerheden på rådhuset er høj nok:

– Det kommer an på, hvad politiet vurderer, at der er hændt. Man kan ikke værne sig imod enhver ulykkelig hændelse. Der kommer tusindvis af borgere, som får hjælp på rådhuset, og det skal også være tåleligt for dem at komme, uden at de skal føle sig overvåget.

Brøndby Rådhus var lukket resten af tirsdagen.

 

2 kommentarer om “Ukendt motiv bag mands selvmordsbrand”

  1. HJ siger:

    Jeg vil gerne opfordre medarbejderen der havde talt med personen til at stå frem og fortælle historien og bagrunden for samtalen med manden. Der skal klarhed over sådan en alvorlig hændelse. Det skylder vi samfundet og familien.

  2. lotte lassen siger:

    Mandens selvmord er en dybt tragisk hændelse. Kun et menneske i yderst nød og desperation griber til en sådan handling. Når man læser på Dr Nyheder (før mandens død) oplyser borgmesteren i Brøndby til DR Nyheder ” at inden manden satte ild til sig selv, havde han været i kontakt med en medarbejder i social-forvaltningen og fået at vide, at der var truffet en afgørelse i en sag”
    men i flere medier er den oplysning helt udeladt. Her i folkebladet udtaler borgmesteren at ” Motivet til den ulykkelige hændelse får vi næppe klarhed over, og vi vil ikke finde det rigtigt at gætte på det”. Det er klart, at man skal beskytte alle de chokerede medarbejdere på rådhuset og give dem al tænkelige hjælp. Men man bliver nød til at se på mandens desperation, og hvorfor han havde benzinen med sig. Det vil være dybt skændigt for vores (med)menneske-lighed og samfundets etik, hvis man nu vælger at nedtone historien. Undlader at gå i dybden med de sociale og personlige årsager til mandens tragiske død. Det skylder man først og fremmest ham og hans efterladte. Men det skylder vi faktisk også os selv. Det er et fælles ansvar. I de senere år er der sket en trist udvikling i det danske samfund. De sociale uligheder er vokset betydeligt. Flere og flere minoritetsgrupper bliver udstødte og klemte. De stigmatiseres, betragtes som afvigere og stilles offentligt til skue som mindreværdige. Dem vi alle kan have en mening om. Lad mandens tragiske dødsfald være anledningen til samfundsmæssig selvransagelse. Ikke for at placere skyld, men for at tage fælles ansvar. Sådan at vi igen kan se os selv i øjnene. Se på de menneskelige og etiske værdier vi ønsker for fremtiden – ikke mindst for vores børn – og lad os huske på at en kæde altid KUN er så stærk som sit svageste led.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top