fbpx
Borgmester minder om ingen lærertidsaftale
GLOSTRUP Glostrup Lærerforening har netop vedtaget en resolution og efterspørger aftale om lærertid. Nu minder borgmesteren om, at det i Kommunalbestyrelsen er besluttet ikke at indgå en lærertidsaftale

Glostrup Lærerforening har sendt et brev til Kommunalbestyrelsen, Skolebestyrelsen og skoleledelsen på Glostrup Skole, efter den har hold generalforsamling torsdag den 27. marts og vedtaget en resolution. I brevet står der blandt andet:
”Lærere og børnehaveklasseledere på Glostrup Skole vil gerne opfordre kommunalbestyrelsen i Glostrup til at gå i dialog om en arbejdstidsaftale for kommende skoleår med Glostrup Lærerforening.  I LOV 409 – loven om lærernes arbejdstid – er der mulighed for at lave en lokalaftale med den lokale lærerforening, og det vil vi opfordre til at man benytter sig af i Glostup. Flere og flere af kommunerne, også i Hovedstadsområdet har indgået aftaler, som understøtter det kommende reformarbejde i folkeskolen og som samtidig understøtter ledelsens muligheder for at udøve sin ledelsesret.”
Glostrup Lærerforening undrer sig i brevet over, hvorfor man politisk ikke vil indgå en aftale. Foreningen skriver til slut i brevet:
”Det er ikke for sent. Lad os til gavn for lærere, børn, forældre og Glostrup Skole indgå en aftale, der viser tillid til lærernes professionalisme og respekt om det vigtige arbejde, der udføres hver eneste dag.”

Inden lærertidsaftale
Folkebladet har spurgt borgmester John Engelhardt (V) om en kommentar på Glostrup Lærerforenings brev.
– Jeg har tidligere meddelt lærerforeningen, at kommunalbestyrelsen ikke ønsker at indgå en lærertidsaftale for Glostrup, forklarer Engelhardt.
– Glostrup Skole skal ledes som enhver anden del af kommunen, hvor den lokale ledelse – i samarbejde med medarbejderne – styrer, hvordan arbejdet udføres i det daglige. Kommunalbestyrelsen har for længst i fuldstændig enighed fastlagt de overordnede rammer, eksempelvis hvor mange timer lærerne skal undervise og hvordan vi tænker os forholdet mellem lærere, pædagoger og andre undervisere i Folkeskolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top