fbpx
Ansvarlige forældre i Glostrup Kommune
GLOSTRUP Ny stor sundhedsundersøgelse viser, at glostrupborgerne ryger mindre, men at der stadig er plads til forbedring, når det gælder motion og kostvaner

Der er kommet nye tal for borgernes sundhed i Region Hovedstaden. Den allerbedste nyhed for Glostrup Kommune er, at der er færre, der ryger, og færre børn og voksne, der udsættes for andres tobaksrøg. Udviklingen fra 2007 til 2013 er meget tydelig. I 2007 var det 24 procent af de voksne borgere, der røg. I 2010 var det faldet til 20 procent, og nu er vi helt nede på 14 procent. Det er oven i købet under gennemsnittet for Region Hovedstaden, der ligger på 15 procent.
Det er især positivt, at færre børn bliver udsat for tobaksrøg i hjemmet. Fire procent af borgere, der bor sammen med børn, oplyser, at der ryges i hjemmet. I 2007 var tallet hele 18 procent.
– Det glæder mig utroligt meget, at der nu er færre børn her i Glostrup Kommune, som lever med tobaksrøg i hjemmet. Det er dejligt, at mange forældre vælger at skåne deres børn for de skadelige stoffer, som tobaksrøgen indeholder, siger Lars Thomsen (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Færre kilo
Der er også blevet færre borgere over 16 år, der slås med overvægt. Hvor der i 2010 var 51 procent overvægtige, er tallet nu faldet til 46 procent. Det største fald er sket for de svært overvægtige med BMI over 30, nemlig fra 16 procent til 13 procent. Mindre overvægt giver bedre trivsel og risikoen for følgesygdomme mindskes, så det er en rigtig god udvikling.
– Desværre har antallet ikke ændret sig, når det gælder borgere, der bevæger sig for lidt, eller spiser meget usundt, det vil sige spiser for lidt grønt og fisk og for meget mættet fedt. Men Glostrup Kommune gør en ekstra indsats i år, siger Lars Thomsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top