fbpx
30 års musik i Brøndby
Stange.jpg
Brøndby Blæserorkester under ledelse af Søren Larsen. Blæserorkestret er et tilbud til de lidt mere øvede elever i musikskolen. Rommedal og Vallset jente- og guttekorps fra Stange i Norge var på besøg i Brøndby i anledning af musikskolens 30 års jubilæum. Foto: Jesper Ernst Henriksen.
BRØNDBY Brøndby Musikskole fejrede i lørdags sit 30 års jubilæum med en stor koncert med gæster fra Norge, Tyskland og Tjekkiet

Der var fyldt med en god bred blanding af musik i Tjørnehøjhallen i lørdags, da Brøndby Musikskole fejrede sit 30 års jubilæum. I løbet af eftermiddagen spillede alt lige fra det store blæserorkester til grupper på tre fløjter, og gæsterne kunne høre både Beatles hittet Hey Jude i en instrumentalversion og kompositioner af Mozart og Vivaldi. Senere på aftenen var der fokus på den rytmiske musik, hvor Brøndby Big Band spillede.
– Vi er en musikskole, der er rigtig stærk på den rytmiske musik. Vores big band er vores flagskib, men vi er også ved at komme med inden for den klassiske musik, siger Preben Renstrøm, der har været leder af musikskolen i 18 år.

Gæster fra udlandet
Brøndby Musikskole har i mange år haft et samarbejde med musikskolerne i tre af Brøndbys venskabsbyer, Prag, Stange i Norge og Bad Schönborn i Tyskland. Musikskolens bands og orkestrer har været på besøg i de tre byer flere gange og  musikskoleelever fra de tre byer har flere gange været på besøg i Brøndby. Det er de selvfølgelig også i anledning af musikskolens 30 års jubilæum. Musikskolen har i anledning af jubilæet fået komponeret et stykke musik af Emil Hess. Musikkens vej blev spillet som et stort fællesnummer med alle elever. Netop samspil er noget, Brøndby Musikskole går meget op i.
– Samspil betyder meget for os. Vi vil gerne have, at alle elever spiller i et orkester. Musik kan samle mennesker på en helt særlig måde. Selvom man ikke kan tale samme sprog, kan man altid spille sammen, siger Preben Renstrøm. Derudover er det også vigtigt for musikskolen, at eleverne kommer til at spille koncerter.
– Lige fra en koncert med vores begynderorkestre, hvor det kun er forældrene der kommer, til vores store nytårskoncert, som er blevet lidt af et tilløbsstykke. Det er vigtigt for os at være synlige i kommunen og tilbyde nogle koncerter, som er interessante for alle, og det er vores nytårskoncert, siger Preben Renstrøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top