fbpx
– Vi har tillid til lærere
VALLENSBÆK – Vi synes, det er meget vigtigt at lave et feriemønster, så lærerene er mest muligt sammen med eleverne. Så lærerne holder ferie, når eleverne har fri. Sådan siger borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (K). – Jeg mener, at vi har så kvalificerede lærere, at de skal bruge deres tid sammen med eleverne. Når vi […]

– Vi synes, det er meget vigtigt at lave et feriemønster, så lærerene er mest muligt sammen med eleverne. Så lærerne holder ferie, når eleverne har fri. Sådan siger borgmester i Vallensbæk, Henrik Rasmussen (K).
– Jeg mener, at vi har så kvalificerede lærere, at de skal bruge deres tid sammen med eleverne. Når vi har en ambitiøs målsætning, skal vi også sørge for, at lærerne er sammen med eleverne, siger Henrik Rasmussen.
– Før kunne man slå op i en bog som lærer og finde ud af, hvordan man overenskomstmæssigt skulle holde ferie. Nu skal lederen bestemme mere.

Men er det en god idé, at lærerne ikke kan bestemme selv?
– Der er ingen af os, der bare kan holde ferie, når det passer os. Ellers går kabalerne ikke op. Det her drejer sig om at give lærerne de samme vilkår som på andre arbejdspladser.

Hvad hvis man som lærer ikke er enig?
– Hvis ikke man selv synes, at man vil være med til, at eleverne skal være blandt de 25 procent bedste i landet, så er der frihed på arbejdsmarkedet. Det er ikke en trussel, og jeg ser dette som en tillidserklæring til lærernes faglighed faktisk.
Løsningen på Kommunalbestyrelsens møde giver Venstre en tanke.
– Lærerne får i og for sig en større valgmulighed, og det er godt, men vi kan stå tilbage med en udfordring med lærer- og vikardækning, når lærerne vil holde deres vinterferie, siger partiets Niels Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top