fbpx
Varmtvandsbassin til 5 mio. kr. ekstra er vedtaget
COLOURBOX2247042.jpg
Varmtvandsbassinet i Glostrup Svømmehal er klar i 2016 i en endnu bedre udgave til blandt andet babysvømning. Foto: Colourbox.
GLOSTRUP Partierne er glade for, at et bedre bassin er vedtaget. Men et billigere og hurtigere færdigt ville også have fået SF’s nik. Det får DF’s udvalgsformand til at undre over, hvorfor SF ville nikke til et ifølge hende mindre holdbart badebassin

– Det er med stor glæde for mig, at vi alle kunne blive enige om, at vi afsætter yderligere fem millioner kroner af til at få et varmtvandsbassin i Glostrup Svømmehal.
Sådan lød det fra formand for Kulturudvalget i Glostrup, Pia Hagbarth Dahlin (DF) ved martsmødet i Kommunalbestyrelsen.
Det nu vedtagne bassin har et anlægsbudget på i alt cirka 9,5 millioner kroner.
Der skulle først have været opført et billigere bassin, men planerne levede ikke op til forventningerne, og derfor afsætter politikerne nu flere penge, så også eksempelvis genoptræning bliver en mulighed i det nye og bedre bassin.
– Det er selvfølgelig ærgerligt, at det oprindelige oplæg ikke lever op til vores forventninger, men vi er enige om, at vi i Glostrup ønsker kvalitet og derfor ikke kan acceptere et bassin som ikke lever op til vores krav, sagde Dahlin.
Mette Vennerstrøm fra SF sagde på mødet, at hun dog godt kunne have levet med et billigere bassin.
– Det er min klare holdning, at løsning C2 (billigere bassin, red.) sagtens kunne komme til at fungere som et ganske fint babybassin, og at alle os med små børn, der lige nu kører til andre svømmehaller i området, fordi sundhedsplejerskerne fraråder Glostrup svømmehal på grund af det kolde vand, vil begynde at bruge det nære og lette alternativ i stedet. På hold og som svømmebesøg for hele familien, sagde Vennerstrøm.

Ja tak til bedre udgave
Men når SF alligevel har indgået forliget med den den dyrere løsning, der nu bevilges ekstra fem millioner end først planlagt, så skyldes det, at det kommende bassin også giver mulighed for genoptræningsforløb og generelt bliver til glæde for en endnu større målgruppe.
– SF har knoklet for et varmtvandsbassin i kulturudvalget og gennem budgetforhandlingerne og når det nu lykkes i denne luksusudgave, så håber vi at alle byens småbørnsfamilier tager vel imod det, når det gerne skal stå fuldt færdigt i 2016 som en hel ny tilbygning til svømmehallen, sagde Mette Vennestrøm.
Pia Hagbarth Dahlin mener, at Vennerstrøm forsøgte at tage æren for bassinet og svarer:
– Det undrer mig selvfølgelig, at Mette Vennerstrøm, SF virkelig ville kunne sige ja til den billige model?  Bassinet der kun ville have en levetid på under 20 år, kapaciteten ville kun være 12 personer i timen, der ville være en begrænset udnyttelse til genoptræning og småbørnsbassinet skulle være fjernet. Og dette er kun et udpluk af de mange ulemper ved denne model. Men SF mener tilsyneladende, at vi skal spilde borgernes penge.

– Endvidere skal det påpeges, at det ikke kun var SF der kæmpede for et varmtvandsbassin ved budgetforhandlingerne, sagde Pia Hagbarth Dahlin.
Leif Meyer Olsen fra Venstre er enig med Pia Hagbarth Dahlin om, at han ikke har hørt noget fra SF omkring et varmtvandsbassin.
– Jeg har ikke set et eneste forslag fra SF herom, og i øvrigt er det en del af budgetforliget, hvor alle partier på nær Glostrup-Listen er med.
Leif Meyer Olsen undrer sig over, hvorfor SF ikke selv indførte et varmtvandsbassin, da partiet sad i flertalsgruppe.

Glad for nyt bassin
Mette Vennerstrøm siger selv til kritikken fra DF:
– Jeg er meget uforstående overfor Pia Hagbarth Dahlins kritik. Hun sad selv i kulturudvalget i en del af sidste periode, og hun ved udmærket, at jeg har benyttet en hver given lejlighed til at tale varmt for et varmtvandsbassin, endda længe inden de andre havde opgivet drømmen om wildwasserfluss, siger Mette Vennerstrøm.
– At Pia Hagbarth Dahlin så selv var positiv overfor ideen da vi nåede budgettet, underkender jeg absolut ikke, men da havde jeg forsøgt at sætte fokus på problemet med det alt for kolde vand i svømmehallen og manglen på et varmtvandsbassin et års tid allerede.
Vennerstrøm understreger, at hun og SF bestemt mener, at den nu vedtagne model er bedre for både børnefamilier, og fordi den har en bredere målgruppe. Den positive ånd over for den billigere model skyldes alene, at den godt kunne holde i over 20 år og i den tid fungere som babybassin.
– Det er netop fordi SF kærer sig om forvaltningen af borgernes penge, at vi gør os sådanne overvejelser inden vi bare slår til og siger, at vi skal have den dyre og fine model og lige smækker fem millioner kroner ekstra oveni. Det handler om økonomisk ansvarlighed og denne gang vurderede vi at luksusmodellen er den rigtige løsning for flest mulige borgere og derfor er pengene godt givet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top