fbpx
Vandspild i Strandens Vandværk  
DEBAT Af Martin Nielson, medlem af Teknik- og Miljøudvalget og Kommunalbestyrelsenfor Socialdemokraterne i Vallensbæk På sidste kommunalbestyrelses møde skulle taksterne for Vallensbæk Strands Vandværk godkendes. Vandværket ønskede uændrede priser på drikkevand. Det var samtidig anført i en bemærkning, at vandværket i de kommende år ikke finder det nødvendigt ”at foretage større investeringer til renoveringer”. Den bemærkning […]

Af Martin Nielson, medlem af Teknik- og Miljøudvalget og Kommunalbestyrelsenfor Socialdemokraterne i Vallensbæk

På sidste kommunalbestyrelses møde skulle taksterne for Vallensbæk Strands Vandværk godkendes. Vandværket ønskede uændrede priser på drikkevand. Det var samtidig anført i en bemærkning, at vandværket i de kommende år ikke finder det nødvendigt ”at foretage større investeringer til renoveringer”. Den bemærkning undrede Socialdemokraterne en hel del. Vandspildet for Strandens Vandværk er næsten fordoblet fra omkring 7 % i 2011 til 11,6 % i 2012! Til sammenligning er vandspildet i HOFOR, der forsyner størstedelen af Vallensbæk kommune kun 4,7 %. Vandspildet på landsplan ligger i gennemsnittet på 7 %.
Det er ikke umiddelbart muligt at afdække, hvor lækageproblemerne er, men det er næppe noget man kan nedsætte uden en grundig lækageundersøgelse og udskiftning af utætte drikkevands-rør. Vi havde ikke rigtig anden mulighed end at godkende taksterne, men vi har også anmodet Borgmesteren om at få Ishøj kommune til at øge tilsynet med Strandens Vanværk, så de igen kan komme ned på et acceptabelt vandspild. Vi ønsker ikke, at borgere som er tilknyttet Strandens Vandværk har en urealistisk pris på vand. Vi må se på samfundets interesser i at udnytte ressourcerne bedst muligt, og noget tyder på at man ikke kommer uden om at øge investeringerne i Strandens Vandværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top