fbpx
Slut med tungt socialdemokratisk system
DEBAT Af Ina-Maria Nielsen. formand for Børne- og Skoleudvalget Over 200 nye elever starter efter sommeren i Glostrup skole. Alle forældre med undtagelse af fem har umiddelbart fået deres ønsker om undervisningssted opfyldt. Venstre, Dansk Folkeparti og SF ønskede i Børne- og Skoleudvalget at sætte borgerne før systemet, og lade de sidste fem forældre også få […]

Af Ina-Maria Nielsen. formand for Børne- og Skoleudvalget

Over 200 nye elever starter efter sommeren i Glostrup skole. Alle forældre med undtagelse af fem har umiddelbart fået deres ønsker om undervisningssted opfyldt. Venstre, Dansk Folkeparti og SF ønskede i Børne- og Skoleudvalget at sætte borgerne før systemet, og lade de sidste fem forældre også få deres ønsker opfyldt, når nu der rent faktisk er ledige pladser på deres ønskede undervisningssted. Socialdemokraterne mener derimod, at de sidste fem forældre skal tvinges til et tilbud mod deres vilje. Nu skal sagen derfor en tur i Kommunalbestyrelsen, hvor man kun kan håbe, at Socialdemokraterne kommer til fornuft og indser, at systemet nok ikke fuldstændig undermineres af, at de sidste fem forældre også får deres ønsker opfyldt. Systemet og kommunen er til for borgerne, ikke omvendt.

Svar: Utroværdigt

Af Peter Sørensen (S)

Det, Ina-Maria kalder et tungt socialdemokratisk system, er nogle kriterier for indskrivningen til børnehaveklassen, som Ina-Maria selv, som formand for udvalget, vedtog i efteråret 2013 og som hun ligesom de andre udvalgsmedlemmer på anmodning fra forvaltningen bakkede op om for cirka fire uger siden, hvor udvalget blev gjort bekendt med, at seks børn ikke fik deres ønske om undervisningssted opfyldt.  Vi socialdemokrater har stor forståelse for at forældrene gerne vil havde deres børn på det undervisningssted, som de ønsker. Men når vi vælger at bakke op om de kriterier, som Børne- Skoleudvalget selv har vedtaget, så skyldes det jo hensynet til de 226 andre børn der skal starte i skolen. De vedtagne kriterier skal sikre mod klassesammenlægninger undervejs i skoleforløbet, og at stabile klassestørrelser medvirker til frigørelse af økonomiske resurser. Derfor kære Ina-Maria, du er utroværdig, når du kalder kriterier, du selv har vedtaget, for tungt socialdemokratisk system.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top