fbpx
Sejlere efterspørges til Brøndby Strand
E6L3776.jpg
Er du til sejlads, har du nu muligheden i Brøndby. Foto: Mogens Hansen
Sejlads Når danskerne skal prale med OL-medaljer, har sejlsport altid haft en plads helt fremme, og alle de store stjerner i sejlsporten er stort set startet samme sted: I optimistjollen.

– Man kan starte med at sejle i en optimistjolle, fra man er cirka otte år, siger Mogens Hansen, der er leder i ungdomsafdelingen i Brøndby Strands Sejlklub, hvor man er ved at gøre klar til en ny sæson.
– Klubben har flere forskellige typer af joller, som sejlerne kan låne. De passer til forskellige aldersgrupper, så de fleste skifter jolle undervejs, fortsætter Mogens Hansen.
Man behøver ikke særlige forudsætninger, når man begynder at sejle, men det er en klar fordel, at man er rigtig glad for vand. Det eneste krav, sejlklubben stiller – for sikkerhedens skyld – er at man kan svømme 200 meter i en svømmehal. De øvede sejlere kan træne kapsejlads og deltage i stævner i ind- og udland. Sejlere fra Brøndby Strands Sejlklub har tidligere deltaget i både DM, EM og VM i forskellige joller – med flotte resultater.
I Brøndby Strands Sejlklub lægger man også vægt på et godt sammenhold mellem sejlerne. Børn og vand er ofte en god cocktail til at have det sjovt, og sejlerne hjælper hinanden med de forskellige opgaver, der skal løses på land og på vand. Klubben har også ind imellem fællesspisning for sejlere og forældre i forbindelse med træningen.
Børn og unge, der har lyst til at starte til sejlsport, skal blot møde op i BSS Ungdoms klubhus på Brøndby Havn om onsdagen kl. 18. Omkring 1. maj starter træningen på vandet, der varer lige til slutningen af september. Klubben er certificeret som ”Ungdomsvenlig sejlklub” hos Dansk Sejlunion. Man kan læse meget mere om at starte som sejler på klubbens hjemmeside bss.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top