fbpx
Ros til jobcenter i Brøndby
Jobcenteret-erhvervsservice.jpg
Der er stor ros til Jobcenter Brøndbys virksomhedsteam i en netop gennemført tilfredshedsundersøgelse. Dermed kvitterer det lokale erhvervsliv for den målrettede virksomhedsindsats, som jobcenteret søsatte sidste år og indsatsen skal nu udbredes yderligere. Fra venstre Jesper Norup, Anette Lyngsø, Ulla Bruhns og Lars Foss. Foto: Brøndby Kommune.
BRØNDBY En undersøgelse viser, at lokale virksomheder er meget tilfredse med jobcenter Brøndbys service. Dermed kvitterer det lokale erhvervsliv for den målrettede virksomhedsindsats, som jobcenteret søsatte sidste år og indsatsen skal nu udbredes yderligere.

Brøndby optrapper erhvervsambitionerne og har derfor nedsat en ny erhvervsservice-gruppe, der skal komme med forslag til hvordan kommunens fremtidige erhvervsservice kan blive endnu bedre.
For at få det bedste afsæt for arbejdet har erhvervsservice-gruppen fået firmaet JHN Processor til at gennemføre en undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med kommunens erhvervsservice.
Blandt de 51 virksomheder, der har givet tilbagemeldinger på deres kontakt med Jobcentret, er 90 procent af virksomhederne enten tilfredse eller meget tilfredse, mens kun 3 procent er meget utilfredse. Og det glæder naturligvis borgmester Ib Terp, at den megen kritik, der har været af jobcentrene i den landsdækkende debat, ikke er kendetegnende for Jobcentret i Brøndby.
– Vores jobcenter har arbejdet meget bevidst med en målrettet virksomhedsindsats og vores virksomhedskonsulenter agerer oftere og oftere rekrutteringspartner mellem lokale virksomheder og jobsøgende borgere. Selvfølgelig kan vi altid gøre det bedre, og vi har en stor udfordring med at få vores ledige borgere i arbejde. Men der er al mulig grund til også at glæde sig, når vores medarbejdere i samarbejde med virksomhederne lykkes med at gøre en forskel.

Øget samarbejde
Brøndby Kommune valgte allerede sidste år at oprette et decideret virksomhedsteam i Jobcenteret med fire fuldtidsansatte medarbejdere. Der er klare linjer for samarbejdet og et skarpt fokus på hurtig sagsbehandling. Og kvalitativt tyder det på, at jobcentrets indsats med kontakten til virksomhederne er i orden. Nu skal der så fokus på kvantitativt at nå ud til flere virksomheder.

Krumtap
– Vores virksomhedsrettede indsats skal være krumtappen i beskæftigelsesindsatsen. Derfor er et godt og bredt virksomhedssamarbejde mellem jobcenter og erhvervsliv også forudsætningen for succes med vores beskæftigelsesindsats. Og hvis virksomhederne skal åbne dørene for vores ledige borgere, skal de naturligvis opleve os som en professionel samarbejdspartner, der forstår at tale deres sprog og kender til de forskellige branchers udfordringer. Og heldigvis viser vores undersøgelse jo, at de virksomheder, vi har kontakt med, synes vi gør det godt, siger Ib Terp.

Nem og smidig kontakt
Spørgeskemaundersøgelsen viser også at det, der gør samarbejdet positivt, er en nem og smidig kontakt i dagligdagen og få kontaktpersoner i Jobcenteret, der hurtigt reagerer på ønsker om egnede kandidater til ledige stillinger. Virksomhederne har heller ikke noget imod at blive kontaktet hyppigt af virksomhedskonsulenterne. Blot konsulenterne forstår et nej og ikke prøver at oversælge den ledige eller på anden måde presser på, for at de skal indlede et samarbejde.
– Vi har især intensiveret indsatsen med at matche ledige borgere med ledige job, så virksomhederne får godt kvalificerede kandidater. Og har vi ikke selv egnede kandidater i Brøndby, eksempelvis hvis et job kræver en særlig uddannelse, samarbejder vi med vores omegnskommuner om at få kandidater fra dem og omvendt. Og planen er fortsat at øge samarbejdet med de lokale virksomhedsledere, så vi får en bedre fornemmelse for deres behov og ønsker nu og fremover, siger Ib Terp og understreger, at planen er at gentage undersøgelsen med jævne mellemrum, så Jobcenteret løbende kan målrette sin indsats.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top