fbpx
Partier enige: Udeliv giver sunde børn
6Y1B8473.jpg
Mette Vennerstrøm ser ligesom de andre partier gerne et stort fokus på børns udeliv. Foto: Arkivfoto.
GLOSTRUP Glostrup Kommunes slogan ”En sund by i bevægelse” forpligter – også når det gælder byens små borgere, mener SF.

Den 27. februar satte SF et punkt på dagsordenen omkring udeliv i dagtilbud på Børne- og Skoleudvalgets møde. Forslaget fra SF gik på en drøftelse af området, herunder, hvordan politikerne kan sætte fokus på børnenes udeliv i dagtilbud blandt andet igennem kommunens Børnepolitik, som udvalget skal til at udarbejde en ny af her i 2014.
– Til SF’s store tilfredshed var der i udvalget heldigvis enighed om at sætte fokus på området ved at tage emnet op i forbindelse med den kommende Børnepolitik, melder Mette Vennerstrøm fra SF.
Center for dagtilbud og skoles rundspørge til daginstitutionerne viser da også, at nogle vuggestuebørn især i vintermånederne højest kommer ud en gang om ugen. Så Vennerstrøm er ikke i tvivl om, at udeliv er et område der skal have mere politisk opmærksomhed fremover.
Også Pia Hagbarth Dahlin er obs på børns udeliv. Hun har stor tiltro til institutionerne.
– Jeg er overbevist om, at den pædagogiske ledelse er opmærksom på at børnene selvfølgelig skal ud, også i de mørke og kolde måneder. Jeg har selv et barnebarn i vuggestue i Glostrup, og i denne institution kommer børnene skam ud, siger Pia Hagbarth Dahlin.
– Men jeg synes da, at forældrene skal tage det op med institution og forældrebestyrelse i de enkelte institutioner og vi i BSU, skal tænke det ind i den kommende børnepolitik.

Reelt ønske fra forældrene
At det rent faktisk er et reelt ønske, og noget der optager forældrene, vidner en besvarelse fra daginstitutionen Skoven om. De skriver som svar på Center for dagtilbud og skoles henvendelse: ”Generelt blev der i Skovens lokale forældretilfredshedsundersøgelse peget på forældrenes ønske om, at barnet var ude dagligt.”
– Jeg møder da også jævnligt frustrerede forældre, der forklarer, at deres børn i vuggestuen kun er ude ganske få dage i løbet af vintermånederne fra november til marts, siger Mette Vennerstrøm, der anbefaler forældrene at tage det op i de lokale forældrebestyrelser og der få nedskrevet nogle konkrete principper for udeliv.
SF overvejer på sigt at foreslå, at man nedskriver politiske principper på området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top