fbpx
Pandekagedag på Glostrup Bibliotek
pandekagefortælling_1.jpg
Der var lutter ører. Foto: Flemming Schiller.
GLOSTRUP Tirsdagen efter fastelavn er i mange lande kendt som Pandekagedagen. Her samles store og små om at spise pandekager. Det gjaldt også børn og voksne på Glostrup Bibliotek sidste tirsdag, hvor en masse glade unger og deres voksne var mødt op for at få pandekager. Pandekager er uløseligt forbundet med eventyr og børnebøger. Grumme hekse […]

Tirsdagen efter fastelavn er i mange lande kendt som Pandekagedagen. Her samles store og små om at spise pandekager. Det gjaldt også børn og voksne på Glostrup Bibliotek sidste tirsdag, hvor en masse glade unger og deres voksne var mødt op for at få pandekager.
Pandekager er uløseligt forbundet med eventyr og børnebøger. Grumme hekse bygger huse af pandekager, og Pippi Langstrømpe serverer dem for sine venner. Glostrup Bibliotek havde inviteret billedkunstner og historiefortæller John Normand til at fortælle om hekse, og han fortalte så alle i forsamlingen gøs.
Pandekagedagen er en gammel tradition fra dengang kristne skulle faste i 40 dage op til påsken. Dagen inden fastetiden begyndte blev spisekammeret tømt for de madvarer, som ikke måtte spises under fasten og ikke kunne holde sig. Det var bl.a. hvidt mel, æg, mælk og smør. Ingredienserne blev brugt til at lave pandekager af, og derfor kom dagen til at hedde Pandekagedagen. Den tradition nyder børn og voksne så godt af den dag i dag, også på Glostrup Bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top