fbpx
Ørhem ny formand for Glostrup-Samlingen
Flemming_+ÿrhem_04.jpg
Flemming Ørhem er nu formand for Glostrup-Samlingen. Hør her, hvordan du kan deltage i samlingen med dine spændende effekter fra Glostrups historie. Foto: Arkivfoto.
GLOSTRUP Glostrup-Samlingen har på sin ordinære generalforsamling den 6. marts 2014 valgt ny formand

Flemming Ørhem afløste Ib Christiansen.
Steen E. Jensen blev nyvalgt til bestyrelsen, der i øvrigt blev genvalgt, og nu består af ni medlemmer.
Efter generalforsamlingen fastslog Flemming Ørhem, at det er vigtigt at få flere medlemmer i foreningen, og gerne flere yngre medlemmer, så den del af Glostrups historie, som Glostrup-Samlingen beskæftiger sig med kan fortsætte, og gerne med fornyet kraft.
Han fastslog også, at samarbejdet med Lokalhistorisk Arkiv skal både fastholdes og styrkes, og at det vil være hensigtsmæssigt, at Glostrup-Samlingen og andre lokalhistoriske foreninger kommer under tag med arkivet på et centralt sted i Glostrup.
Arbejdet med at indsamle genstande fra Glostrup, der jo er foreningens kerneopgave, skal fortsætte.
En del borgere råder sikkert over genstande, som kunne være af interesse for et større publikum – i stedet for bare at blive opbevaret i en flyttekasse. Glostrup-Samlingen tager gerne imod, enten som lån eller foræring. Alle effekter bliver registreret. Glostrup-samlingen gør opmærksom på, at Glostrup Fritidscenter er et vel beskyttet sted, og derudover sørger samlingen for den nødvendige forsikring af genstandene.
Det skal understreges, at effekter i Glostrup-Samlingen ikke havner på private hænder. Hvis Glostrup-Samlingen af en eller anden grund lukker ned, afleveres lånte og deponerede effekter til ejerne, og øvrige effekter overdrages til Glostrup Lokalhistoriske Arkiv, altså Glostrup Kommune.
Hvad mener Glostrup-Samlingen så, når de taler om genstande? Ja, det kan være mange ting, eksempelvis mindre redskaber og brugsgenstande fra arbejdsliv og hjemmeliv i det gamle Glostrup. Det kunne også være uniformer, malerier eller ting knyttet til en bestemt periode, eksempelvis Danmarks Besættelse 1940-45.
Det vigtige er, at tingene er repræsentative for livet i gamle dage, således at Glostrups historie kan folde sig ud til glæde for byens borgere, både børn og voksne.
Foreningen har sin egen hjemmeside glostrup-samlingen.dk og er nu også blevet tilgængelig på Facebook.
Glostrup-Samlingen håber at høre fra mange interesserede, og hvis nogen skulle have lyst til at deltage i foreningens arbejde, vil Glostrup-Samlingen blive meget glade. Mere information og indmeldelse kan ske hos kassereren Leif Meyer Olsen på leif.olsen@glostrup.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top