fbpx
Nye ældrelokaler i Glostrup
Lis-Pia.jpg
Lis Frederiksen (tv), distriktsleder i Center for Ældre og Omsorg, og Pia Laugesen, afdelingsleder for midlertidige boliger. Og de nye boliger.
GLOSTRUP Ophold på midlertidige pladser skal øge livskvalitet og funktionsevne. Ældrecenter Dalvangen i Glostrup har udvidet med fire nye midlertidige pladser.

17. februar klippede Glostrups borgmester, John Engelhardt, snoren over til de helt nye og indflytningsklare midlertidige pladser på Dalvangen. De midlertidige pladser fungerer som et slags mellemstop for borgere, som fx er blevet udskrevet efter et hospitalsophold, har behov for træning, men ikke er helt klar til at komme hjem endnu. Pladserne kan også bruges af borgere, som venter på at få en plejebolig, og endeligt kan de også bruges af døende, som har brug for ro og pleje i den sidste tid. Dalvangen havde i forvejen 12 midlertidige pladser, men udvidelsen giver nu mulighed for, at man kan få enestue, og at pårørende kan overnatte i samme rum.
I sin åbningstale understregede borgmesteren, at kommunens mål er at give borgerne et sundere og længere liv. Samtidig skal det være et aktivt liv uden sygdom og uden begrænset funktionsevne, og det kan de midlertidige pladser være medvirkende til.

Træning naturlig del
Hvis man kommer direkte fra hospitalet, har man en genoptræningsplan med, og i tæt samarbejde med terapeuterne bliver medarbejderne fra de midlertidige pladser inddraget i borgernes træningsforløb. I den forbindelse er der nu mobile casino iværksat et projekt, som skal give medarbejderne flere kompetencer, og hvor terapeuterne underviser medarbejderne.
– Der foregår en naturlig træning ved, at vi fx har flyttet alle måltider op til caféen, så man får bevæget sig naturligt i hverdagen. Vi arbejder målrettet med rehabilitering, ADL (Almindelig Daglig Livsførelse) og at vedligeholde borgerens funktionsniveau, fortæller Pia Laugesen, der er afdelingsleder for de midlertidige boliger.

Et tiltalende miljø
– Det er rigtig vigtigt, at man kan få lov til at deltage i noget, der er hyggeligt og socialt, og hvor man også kan få stimuleret andre sanser. Vi har tilbud om filmeftermiddage, busture og at deltage i de andre fælles aktiviteter på Ældrecenter Dalvangen, fortæller Pia.
Tilbud om ophold på midlertidige pladser gælder borgere i alle aldre.
– Det skal være et tilbud i kommunen, der er attraktivt i forhold til de ting, som er vigtige for borgeren, siger hun.
– Det har været rigtig vigtigt for mig at få lavet et miljø, som er imødekommende og hyggeligt, og det synes jeg, at vi har formået.
Udvidelsen betyder også, at der er kommet en ny, stor dagligstue med rampe ud til haven, og der er allerede indkøbt havemøbler og grill til de lune sommeraftener.
Med udvidelsen har Dalvangen nu 16 midlertidige pladser. Man bliver visiteret til en plads gennem de koordinerende sygeplejersker. Hjemmesygeplejersker kan også indstille en borger til en plads gennem visitationen, hvis de kan se, at funktionsniveauet er gået ned, og der er behov for mere tilsyn eller træning med borgeren. Dalvangen er det eneste sted i Glostrup Kommune, som tilbyder midlertidige ophold.
Teksten er skrevet og billeder taget af Ewa Gottwald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top