fbpx
Løn til elever på barsel i Vallensbæk
DEBAT Af Søren Wiborg, gruppeformandSocialdemokraterne i Vallensbæk Socialdemokraterne i Vallensbæk har fået flertal for deres forslag om løn til elever under barsel. De lokale Socialdemokrater lod sig inspirere af borgmester Ib Terps forslag om forlængelse af uddannelsesaftale for elever på barsel, som blev omtalt i Folkebladet. Et enigt økonomiudvalg har så tilsluttet sig sagen, som ikke […]

Af Søren Wiborg, gruppeformandSocialdemokraterne i Vallensbæk

Socialdemokraterne i Vallensbæk har fået flertal for deres forslag om løn til elever under barsel. De lokale Socialdemokrater lod sig inspirere af borgmester Ib Terps forslag om forlængelse af uddannelsesaftale for elever på barsel, som blev omtalt i Folkebladet.
Et enigt økonomiudvalg har så tilsluttet sig sagen, som ikke kommer videre til kommunalbestyrelsen. Når sagen ikke kommer videre, så er årsagen, at økonomiudvalget er personaleudvalg, og derfor er det ikke nødvendigt. Ved mødet i økonomiudvalget deltog kun de konservative og socialdemokraterne, og der er derfor et markant flertal bag forslaget.
Rent praktisk, så bliver uddannelsesaftaler for elever på barsel forlænget, så eleverne også modtager løn under barslen for den del af orloven, der ligger ud over den oprindelige uddannelsesperiode.
Jeg er en rigtig glad mand på vegne af vores elever, som skal på barsel. De kan nu uden bekymring for at få en uddannelse også gennemføre en barsel. Det er vigtigt for de unge at have den tryghed, som også er på resten af arbejdsmarkedet.
Årsagen til vores forslag skal findes i, at KL’s vejledning blev praksis ændret i kommunerne i foråret 2013, så uddannelsesaftalerne første skulle forlænges fra det tidspunkt, hvor eleven efter endt barsel var klar til at genoptage uddannelsen. Vejledningen opfatter vi som en utilsigtet konsekvens, og derfor er hver enkelt kommune nød til at ændre praksis, som vi nu har gjort i Vallensbæk.
Forslaget har ingen budgetmæssige konsekvenser, da eventuelle udgifter til barselsløn for elever allerede er indregnet i budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top