fbpx
Ligeværd frygter snigende forringelser
IMG_9443.jpg
Foto: Mogens Mathiesen.
DEBAT Af formand for Ligeværd Vestegnen, Mogens Mathiesen Voksne med særlige behov er en sårbar gruppe som skal behandles individuelt og respektfuldt så de fortsat får et godt liv her i Glostrup Derfor er det en god ide at katalog over serviceniveau for Voksne med særlige behov sendes til en andenbehandling i Social- og Sundhedsudvalget inden […]

Af formand for Ligeværd Vestegnen, Mogens Mathiesen

Voksne med særlige behov er en sårbar gruppe som skal behandles individuelt og respektfuldt så de fortsat får et godt liv her i Glostrup
Derfor er det en god ide at katalog over serviceniveau for Voksne med særlige behov sendes til en andenbehandling i Social- og Sundhedsudvalget inden den godkendes i Glostrup Kommunalbestyrelse.
Ligeværd kan ikke umiddelbart gennemskue om det betyder forringede ressourcer for velfærd og omsorg for den gruppe af voksne borgere med særlige behov som vi er talerør for.
Ligeværd ser frem til at få svar på de 5 spørgsmål vi har stillet udvalget til deres møde 26/2 2014, og vi får mulighed for at indhente yderligere oplysninger fra vores medlemmer og for gruppen af voksne med særlige behov
Ligeværd er især forundrede over man ikke har inddraget brugere og deres pårørende og foreningen Ligeværd, som Glostrup kommune kender og ved er talerør for voksne med særlige behov, når nye forslag til eksempelvis opgangsfællesskabet Toftevej er ændret.
Ligeværd frygter der er tale om snigende forringelser for denne gruppe af medborgere som ikke den stærkeste gruppe til selv at komme til orde i det politiske og offentlige rum.
Ligeværd forventer fremover at blive inddraget i god tid og at blive høringspart.

Svar fra udvalgsformanden:
Ikke en spareøvelse

Af Lars Thomsen (V), formand Social- og Sundhedsudvalget

Ligeværd Vestegnen kan ikke gennemskue, om Glostrup Kommunes Katalog over Serviceniveau indebærer forringelser for ”Voksne med særlig behov”. Dette forsøges synliggjort gennem fem spørgsmål, der er blevet stillet til Social- og Sundhedsudvalget. Desuden vil Ligeværd Vestegnen have mulighed for at blive høringspart.
For at tage det sidste først, så er politikken på Social- og Sundhedsområdet, at høringsparten på området er Handicaprådet.
Uden at ville gå Handicap-rådet i bedene, er det min holdning, at det nye Katalog over Serviceniveau ikke betyder mindre støtte eller omsorg til den enkelte voksne med særlige behov.
Katalog over Serviceniveau skal ses som en standard, der er vejledende for den enkelte borger. Det betyder, at ydelserne skal tilpasses den enkelte borger, så ydelserne hjælper bedst muligt.
Der er ikke afsat færre midler for 2014, end der var i 2013.
Der er heller ingen grund til at være nervøs for de ”Voksne med særlig behov”, der bor i opgangsfællesskab. Så længe det giver mening for den enkelte, og det fagligt set giver mening, samt at man gør brug af fællesskabet, kan borgeren med særlig behov blive boende.
Hovedformålet med opgangsfællesskabet er at give de ”Voksne med særlig behov” mulighed for at blive klar til at få deres egen bolig en dag.
Jeg håber, at dette svar har slået fast, at dette ikke er en spareøvelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top