fbpx
Letbaneskæbne til debat
BRØNDBY Betingelserne for det selskab, der skal drive den kommende letbane, har til det sidste været til diskussion blandt kommunerne bag. Men efter kommunalbestyrelsesmødet i Brøndby i sidste uge, ser det ud til, at meget er faldet på plads

Den kommende letbane er et stort projekt, og med deltagelse af 11 kommuner, Region Hovedstaden og Staten har det været en lang proces. Det ser dog nu ud til, at den sidste forhindring er ryddet af vejen. Parterne bag er nemlig blevet enige om betingelserne for fordelingen af udgifterne til driften af selskabet.
I sidste øjeblik ønskede Lyngby-Taarbæk Kommune, aftalen ændret, så procentsatsen for fordeling af driftsomkostninger, der kan fordeles ved almindelig flertal blandt de deltagende kommuner, forhøjes fra 20 til 40 procent.
Så langt kunne blandt andet Brøndby Kommune ikke strække sig, da man ifølge borgmester Ib Terp (S) højest kunne acceptere en reduktion på 35 procent. På kommunalbestyrelsesmødet i onsdags kunne borgmester Ib Terp (S) fortælle resten af kommunalbestyrelsen:
– De havde kommunalbestyrelsesmøde i Lyngby-Taarbæk i går, hvor de blandt andet diskuterede vores forslag om en reduktion på højest 35 procent og ikke 40 procent. Vi har ikke hørt noget fra Lyngby-Taarbæk, så jeg tager det som et udtryk for, at de har tilsluttet sig vores forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top