fbpx
LæseKaravane tager Sierra Leone med til Glostrup Skole
GLOSTRUP LæseKaravanen fra IBIS rammer nu landevejen for at bringe Sierra Leone ud til Glostrup Skole, Nordvang, som er en af 53 skoler, hvor karavanen gør holdt

Efter to ugers rejse i det vestafrikanske land er LæseKaravanens otte unge, fortælleglade frivillige nu klar til at indvie de Glostrups Skoles elever i Nordvang i livet i det fattige Sierra Leone. Det sker tirsdag den 1. april kl. 9-10.30.
– Indimellem er det svært at sammenligne børn herhjemme med børn i Sierra Leone. For eksempel har én af pigerne, vi mødte, Musu, spist ris hver eneste dag hele sit liv, og det er stadigvæk ris, der er hendes yndlingsret, siger Ole Krogsgaard, som besøger Glostrup Skole, Nordvang, sammen med sin rejsemakker Camilla Bruhn Gudmandsen.
– Jeg glæder mig virkelig til at fortælle de danske børn om verden udenfor. Jeg håber, vi kan gøre afstanden mellem det fattige Afrika og det rige Europa mindre ved at fortælle børnene, at selvom man er fattig på materielle ressourcer, kan man stadig være rig på kultur, naturressourcer, dans og musik.
Karavanebesøgene er et klart hit på skolerne. Tæt på 200 skoler forsøgte at få fingre i et af de 53 skolebesøg, som blev booket i løbet af kun fem minutter en tidlig morgen i februar. LæseKaravanen er på landevejen fra marts til maj, og vil foruden besøgene i Danmark også rejse til Sydslesvig og Grønland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top