fbpx
K ser med skepsis på ”ny” erhvervspolitik
DEBAT Af René Ahlgren-Møller, formand for Det konservative Folkeparti i Brøndby Det er altid positivt, set fra et borgerligt synspunkt, at Brøndby kommune vil forstærke indsatsen på det erhvervspolitiske område, Det er altid godt når politikere bliver klogere, jeg husker tydeligt en borgmester der i valgkampen havde den opfattelse, at alt er ”godt nok” uden at […]

Af René Ahlgren-Møller, formand for Det konservative Folkeparti i Brøndby

Det er altid positivt, set fra et borgerligt synspunkt, at Brøndby kommune vil forstærke indsatsen på det erhvervspolitiske område, Det er altid godt når politikere bliver klogere, jeg husker tydeligt en borgmester der i valgkampen havde den opfattelse, at alt er ”godt nok” uden at ville i en nærmere dialog. En opstramning og flere initiativer er den rigtige medicin, både for beskæftigelsen og for kommunekassen. Men jeg kan ikke undlade at gøre opmærksom på, at hvis vi skal længere og have et tættere samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet, er det tvingende nødvendigt at der ansættes en erhvervschef, en erhvervschef med 2 vigtige opgaver – dels skal erhvervschefen tiltrække virksomheder til de tomme lokaler der stadig er mange af i kommunens erhvervsområder, men en lige så vigtig opgave er det at hjælpe og guide virksomhederne i gennem bureaukratiet, om alle så lige får svar inden for 48 timer er nok ikke så vigtigt, bare systemet er effektivt.
En kommune og dens erhvervsliv skal leve sammen i symbiose, og til gavn for borgere og for det erhvervsliv, vi er så afhængige af. Man mærker tydeligt, at det konservative fodaftryk mangler.

Svar: Udmærket samarbejde

Af Ib Terp, borgmester i Brøndby

Brøndby Kommune har et udmærket samarbejde med virksomhederne. Det viser den tilfredshedsundersøgelse, som vi lige har gennemført (og besluttet før valgkampen). Vi prøver selvfølgelig at gøre det endnu bedre, bl.a. ved dialog med de relativt få virksomheder, som har været kritiske.
Vi har organiseret os med en erhvervsgruppe, som har en central medarbejder, som virksomheden kan henvende sig til, hvis den er i tvivl om, hvilken fagmedarbejder/fagforvaltning, den skal tale med. Hvis man kender den direkte vej, er der ingen grund til at bruge tid på omvejen over den centrale medarbejder.
Man kan selvfølgelig vælge at kalde al sagsbehandling bureaukrati, men vores system er nu ikke særlig indviklet, og som nævnt har vi altså en medarbejder, der om fornødent guider. Vi er bare for nærige til at give denne medarbejder en fin titel og en tilsvarende løn.
Vi hjælper altid en virksomhed, der henvender sig med interesse i at finde en passende ejendom i Brøndby. Og vi reklamerer i relevante publikationer for vores erhvervsområder og vores erhvervsservice. Men vi har ingen planer om at gå de private ejendomsmæglere i bedene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top