fbpx
Hvordan skal kommunen og de frivillige arbejde sammen?
GLOSTRUP Samarbejdet mellem det offentlige og de frivillige organisationer er blevet tættere de seneste år. Men hvilke rammer og former skal samarbejdet have i fremtiden? Har du et bud?

I takt med at frivillige og deres organisationer i højere og højere grad samarbejder med det offentlige, har spørgsmålet om, hvordan det skal være i fremtiden, rejst sig.
Når danskerne fx på eget initiativ er begyndt at henvende sig til ældrecentre for at melde sig som frivillig og ny lovgivning, som skolereformen, lægger op til, at offentlige institutioner inviterer frivillige til et samarbejde, er det blevet vigtigt at afgøre, hvor samarbejdet kan finde sted, og hvordan det skal se ud.
Således er det vigtigt at have en god dialog om muligheder og nogle fælles værdier og retninger for samarbejdet.

Invitation til dialog
For at styrke samarbejdet vil Glostrup Kommune udarbejde en frivillighedsstrategi i år, og Glostrup Kommune inviterer derfor borgere, frivillige, foreninger, politikere og ansatte til at lægge grobunden til en kommende frivillighedsstrategi. Det sker med arrangementet Frivillighedens Open Space, et dialogmøde om frivillighed og samskabelse.
Alle, der interesserer sig for frivillighed, kan møde op og dele erfaringer med andre og derved præge retningen og rammerne for frivilligheden i Glostrup.

Godt for begge parter
En af dem, der bruger mange kræfter på frivillighed og også er glad for samarbejdet med kommunen, er Hans Lindberg-Jensen. Han er formand for Glostrup Sangforening og Foreningsunionen i Glostrup:
– Jeg er rigtig glad for samarbejdet, og jeg håber, vi kan styrke det i fremtiden, siger Hans Lindberg-Jensen.
– Sidste år lavede vi en musical for børn, hvor vi arbejdede sammen med kommunen, og det skal vi også i år. Det er rigtig godt.
I et samarbejde er det vigtigt, at begge parter får noget ud af det, og det er Hans Lindberg-Jensen ikke i tvivl om, er tilfældet her:
– Jeg er sikker på, kommunen nyder godt af at arbejde sammen med os, men vi får også noget ud af det. Fx har vi i lang tid ønsket at gøre os mere synlige overfor unge, og det her er en oplagt måde at gøre det på.
Står det til Hans Lindberg-Jensen byder fremtiden på mange muligheder for samarbejde mellem kommunen og de frivillige:
– I forbindelse med den nye skolereform er der lagt op til, at skolerne skal arbejde sammen med frivillige. Der har fx en sangforening eller en håndarbejdeforening meget at byde ind med. Vi har mange ting, vi kan give videre. Der er mange muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top