fbpx
Høremesse i Glostrup
John-Engelhardtft1.jpg
På weekendens høremesse kan man bl.a. møde borgmester John Engelhardt (V). Man kan også møde bestyrelsen af den lokale afdeling af Høreforeningen.
GLOSTRUP Alt for mange går rundt med nedsat hørelse uden at vide, hvad de skal gøre ved det. I den kommende weekend kan de få hjælp på høremessen i Glostrup

Hvad? Hvad siger du? Sådan lyder det mange gange i løbet af en dag, når vi taler til hinanden. Der kan være mange årsager til, at det kniber med at høre, hvad den anden siger. Men for mange drejer det ganske enkelt om, at de har nedsat hørelse. Faktisk regner man med, at ca. 800.000 danskere har nedsat hørelse, men at kun omkring 300.000 af disse har et høreapparat.
Er man en af dem, der spekulerer på, om tiden er kommet til at få gjort noget ved den nedsatte hørelse, så kan man i den kommende weekend få råd og vejledning på den høremesse, lokalafdelingen af Høreforeningen arrangerer i Aktivitetscentret.
Asta Holm er formand for lokalforeningen, og hun glæder sig til høremessen:
– Mange lever med et ubehandlet høretab, der gør dem socialt dårligt stillet, når de er sammen med normalthørende. Det ved jeg fra egen erfaring, og vi håber med messen at kunne hjælpe nogle af dem, der har dette problem.

Den vigtige vejledning
Udover velkomst ved borgmester John Engelhardt (V) og foredrag om høretab og demens, kan man møde forskellige producenter af høreapparater. Netop vejledningen til at vælge det rigtige høreapparat og producent er en af de allervigtigste opgaver for Asta Holm og de andre medlemmer af bestyrelsen af Høreforeningen i Glostrup.
– Der er rigtig mange ting, man bør vide, inden man får sit første høreapparat. Her stiller vi os gerne til rådighed, for vi har jo fra os selv en stor erfaring. Vi kan ikke træffe beslutningen, men vi kan rådgive, fortæller Asta Holm.
– Og så har vi også vejledning i Aktivitetscentret to timer om måneden, hvor man kan komme ned og høre mere.

Ingen vej udenom
Har man først fået konstateret nedsat hørelse, er den eneste rigtige hjælp et høreapparat. Men et høreapparat er ikke bare et høreapparat. De kan komme i forskellige udgaver og tillægsprogrammer:
– I Høreforeningen kan vi forberede folk på det første møde med en audiolog, altså fortælle om hvad man skal være opmærksom på. Ligesom vi også kan fortælle om, hvilke forskellige tillægsprogrammer, man skal have. Går man eksempelvis meget i kirke eller til foredrag, skal man have et program med teleslynge, siger Asta Holm.
Det virker voldsomt for mange, at de skal til at bruge høreapparat. Det kan tage lang tid at tage beslutningen, men høreapparatet er den eneste rigtige løsning, fortæller Asta Holm:
– Det at få det første høreapparat er en lang proces med mange overvejelser. Ofte er det familie og venner, der opfordrer den dårligthørende til at få et høreapparat, fortæller Asta Holm og tilføjer:
– Vi ved, at det tager cirka fem år for kvinder og syv år for mænd at træffe beslutningen.

Den private og den offentlige model
Har man fået konstateret nedsat hørelse, kan man få et høreapparat af det offentlige hvert fjerde år. Men der er et stort problem i forbindelse med hjælpen:
– Der kan være op til et års ventetid på de offentlige høreklinikker, fortæller Asta Holm.
– Derfor vælger mange at gå til en privat høreklinik og selv betale en del af det, det koster at få et høreapparat.  Og her er det så vigtigt, at man søger vejledning hos os, hvis man ikke har andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top