fbpx
Gammel Glostrup-dreng holdt foredrag om hjemløse
IMG_2293.jpg
Her Preben Brandt og tilskuerne. Foto: Glostrup Bibliotek.
GLOSTRUP Der var stor interesse og spørgelyst, da psykiater og initiativtager til hjemløseprojektet ”Udenfor” Preben Brandt holdt debatforedrag på Glostrup Bibliotek forrige onsdag.

Ét af Preben Brandts mantraer er, at ”det er ikke nok ikke at gøre fortræd”. Man skal forsøge at gøre en forskel. Det har han selv forsøgt at gøre for de hjemløse, ihærdigt og med tre forliste ægteskaber som en del af prisen, efter han startede som psykiater på Sundholm for over 30 år siden og senere startede sit eget hjemløseprojekt UDENFOR op. Preben Brandt fortalte det fremmødte publikum om sin brogede barndom, som lige så godt kunne have fået ham selv ud på kanten af samfundet. Fra sin egen fattige familie har han oplevet, hvad det gør ved folk ikke at blive behandlet værdigt. Derfor har han kæmpet en næsten livslang kamp for at få politikerne til ikke at skelne mellem værdige og uværdige trængende.
En stor del af Preben Brandts barndom boede han i Glostrup, og hans mor ligger i dag begravet på Glostrup Kirkegaard. Der var også flere fremmødte, der kendte Preben Brandt fra dengang. Blandt andet hans gamle legekammerat Poul Madsen, som Preben Brandt også nævner i sin erindringsbog ”Udenfor – erindringer fra et liv på kanten ” fra 2012.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top