fbpx
Fodboldklubber, fans og politi i debat om Brøndby-kampe
BRØNDBY Efter kritik ved første dialogmøde mellem fodboldklubber, fans og politi er Københavns Vestegns Politi klar til at revurdere den samlede fremadrettede indsats omkring fodboldkampe på Brøndby Stadion. 

Tirsdag den 25. februar havde Københavns Vestegns Politi inviteret til åben dialog med Brøndby IF, FC København, Københavns Politi og fanklubber til dialog om fremtidige fodboldkampe på Brøndby Stadion.
Brøndbys borgere, fodboldklubberne og langt de fleste tilskuerne ønsker ikke uro og ballade ved fodboldkampe, og Københavns Vestegns Politi ønsker at få talt ud med alle parter, se fremad og komme videre efter BIF-FCK kampen den 1. december 2013, som endte i uroligheder og frihedsberøvelse af næsten 500 fans.
– Vi ønsker at blive bedre og genskabe tilliden til, at kampe med stor risiko for ballade afvikles i god ro og orden i vores politikreds. Vores egen evaluering og input på mødet medfører nu, at vi vil revurdere den samlede fremadrettede indsats omkring Brøndby Stadion, siger politiinspektør Michael Kristiansen
Københavns Vestegns Politi blev bl.a. kritiseret for, at fans fra BIF og FCK ikke blev lukket ud hver for sig fra Stadion efter kampen, hvilket medførte konfrontationer.
– Vi er enige i kritikken – det kan gøres bedre, og det planlægger vi fremover anderledes sammen med de øvrige aktører, siger politiinspektøren.

Hus ransaget
Et andet punkt på dagsordenen var politiets håndtering af en ransagning af et hus, der ligger på samme grund som Brøndby Supports tilholdssted ”Hytten” – en hændelse, som aktuelt undersøges efter klager.
– Alle er enige om, at der var en kedelig stemning på stedet. Vi ønsker at løse vores opgaver professionelt og til alles tilfredshed, så uanset årsagen tager vi episoden med i vores videre evaluering, siger Michael Kristiansen.
Der vil være dialogbetjente til Brøndby-kampe
Mødet afslørede desuden forvirring om Københavns Vestegns Politis brug af dialogbetjente ved Brøndby Stadion.
– Dialog er og bliver politiets foretrukne værktøj – også før, under og efter fodboldkampe. Derfor er dialogbetjente en fast del af vores planlægning, uanset hvem der spiller – udtaler politiinspektør Michael Kristiansen.
Der er endnu ikke sat dato på næste dialogmøde mellem klubber, fans og politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top