fbpx
Fastelavn i Helligtrekongerskirken
IMG_5606.jpg
Under sin præstekjole havde præst Sofie Lindegaard en politiuniform Foto: Mathias Øgendal.
VALLENSBÆK Der var mange børn, der havde lyst til at være med til fastelavnsgudstjenesten i Helligtrekongerskirken i Vallensbæk.

Af Mathias Øgendal

Søndag den 2. marts blev der fejret fastelavn i Helligtrekongerskirken i Vallensbæk.
Præsten, Sofie Lindegaard, indledte gudstjenesten med en dans til tonerne af ”you can leave your hat on”, mens præstekjole og krave blev kastet til side, for at blotte en politiuniform under præstekjolen.
Med ryggen til kirkegængerne blev overskæg, briller og hat monteret, hvorefter der kunne afholdes gudstjeneste af en politimandspræst.
Undervejs i gudstjenesten kom en høne ud af sit æg, denne blev angrebet af Satan, og Satan igen jaget bort af alle børnene, der råbte ”fri os fra det onde”.
Der blev uddelt brød og saftevand til nadveren med hjælp fra en flok voksne indianere.
Undervejs i gudstjenesten stod minikonfirmander fra Vallensbæk for musik, i form af stomp spillet på baljer med stokke.
Efter gudstjenesten var der gjort klar i præstegården med fastelavnsboller, wienerbrød, kaffe, the og varm kakao med flødeskum. Altsammen serveret af smilende frivillige fra kirken.
Mens nogen nød lidt varmt indendøre, blev der slået katten af tønden udenfor (for de store), og indenfor for de lidt mindre prinser og prinsesser.
Dagen blev afsluttet med slikposer til alle børn og med kroning af kattekonger og dronninger og der blev uddelt præmier til de bedste/mest uhyggelige og mest opfindsomme udklædninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top