fbpx
En lysende fremtid
BRØNDBY I boligafdelingen Tranehaven i Brøndby har man udskiftet de gamle glødepærer i opgangene med nye LED-lamper. Det forventes at give en årlig besparelse på 31.000 kr. – og mere tryghed for Tranehavens beboere.

Hen over vinteren er 200 glødepærer udskiftet med LED-pærer i opgangene i Tranehaven. Det giver god mening at udskifte de mange glødepærer. Der er nemlig penge at spare, og så er det godt for miljøet.
– Vi syntes med det samme, at det var en god ide at skifte pærerne, da vi så de mange fordele. Det er til gavn for både afdelingens økonomi, miljøet og beboernes tryghed,” fortæller afdelingsbestyrelsesformand Hanne Schiøler, der i samarbejde med resten af bestyrelsen har taget beslutningen om at udskifte belysningen i boligafdelingens opgange.
Det har krævet en investering på 200.000 kr. for afdelingen, men hvis man regner med, at lamperne er tændt tre timer om dagen, giver det en besparelse på 31.000 kr. om året.

Godt for miljøet
LED lys har en forventet levetid på 50.000 timer. Det betyder, at der går rigtig mange år, inden lamperne skal skiftes. Til sammenligning holder de gamle glødepærer ofte ikke længere end et års tid. Og med de nye LED-pærer sparer Tranehaven også miljøet for 4 ton CO2 om året. Til sammenligning udleder hver dansker i gennemsnit 19 ton CO2 om året.
– Med alle de gavnlige effekter er det absolut noget, jeg vil anbefale andre boligafdelinger at investere i, hvis de har muligheden for det, siger Hanne Schiøler.

Mere tryghed
De nye LED-lys sikrer også et bedre og markant mere lys i opgangen, hvilket gør det mere sikkert at færdes på trapperne. Ved indgangene er lamperne udstyret med en sensor, så lyset tænder, når man nærmer sig døren. Det giver mere tryghed, når man kommer hjem sent om aftenen.
– På sigt vil vi også udskifte belysningen i kældergangene til LED-pærer med sensor. Lige nu er lyset tændt hele døgnet, så det vil give mærkbare besparelser, at det kun tænder, når beboerne opholder sig i kælderen, forklarer afdelingsformanden, der er meget tilfreds med den nye løsning.
Projektet har tændt flere af de andre boligafdelinger som bliver administreret af BO-VEST. De viser nu interesse for også at skifte glødepærer ud med LED-pærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top