fbpx
Effektiv indsats mod socialt bedrageri
VALLENSBÆK Forrige år styrkede Vallensbæk Kommune indsatsen mod socialt bedrageri, og det har båret frugt.

– Vi accepterer ikke socialt bedrageri. Borgerne skal have præcis de ydelser, de er berettiget til, men vi accepterer ikke snyd med vores fælles midler, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.
Derfor besluttede kommunalbestyrelsen forrige år at intensivere indsatsen mod socialt bedrageri, blandt andet ved at ansætte en fuldtidsmedarbejder til arbejdet med at undersøge sager, hvor der er mistanke om at borgere får uberettiget offentlig støtte.
Kommunen har det forløbne år opdaget socialt bedrageri for godt 3,5 millioner kroner., hvoraf 2,2 millioner kroner er kommunens penge, resten er statens. Dermed har kontrolmedarbejderen tjent sin løn ind flere gange.
Der er særlig fokus på borgere, der er registreret som værende uden fast bopæl eller ukendt adresse. Nogle af disse borgere har uretmæssigt modtaget kontanthjælp fra Vallensbæk Kommune, mens de i virkeligheden har opholdt sig i en anden kommune.
Desuden er der foretaget en række virksomhedskontroller i forhold til erhvervsdrivende, der samtidig har modtaget sygedagpenge fra kommunen.
Et tredje indsatsområde er i forhold til enlige, der modtager økonomisk friplads til fx daginstitution. De bliver bedt om at erklære sig reelt enlige, men en del af borgerne er i virkeligheden samboende og derfor ikke berettiget til friplads.
Endelig er en del af den samlede besparelse opnået ved, at kontrolgruppen har fået medhold i en række klagesager indsendt til klagemyndigheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top