fbpx
Digital Kunsthal skal hedde DIAS
VALLENSBÆK I forbindelse med budget 2013 vedtog Kommunalbestyrelsen, at etablere en kunsthal på Vallensbæk station. Den er nu navngivet

Kunsthallens etablering skal ske med udgangspunkt i visionen: ”Den digitale kunsthal på Vallensbæk Station er et nyskabende initiativ indenfor kunst og digital teknologi. Den digitale kunsthal fokuserer på international samtidskunst og er en spydspids på feltet både lokalt og internationalt. Den digitale kunsthal skal derigennem blandt andet bidrage til at skabe et udviklende børne- og ungeliv i Vallensbæk. Kunsthallen er et nyt pejlemærke i Vallensbæk, og den gør stationen til et attraktivt sted, der via kunsthallen tilbyder uventede oplevelser. Opholdet på Vallensbæk Station får en ekstra dimension, og den rejsende vil mærke, at der sker der noget helt særligt.”
Arbejdet med at realisere visionen har indtil 1. januar 2014 været forankret i Center for Organisation og Politik (COP). Her har der været fokus på at etablere de første samarbejder med kunstnere samt en kurator. Der har været gennemført en pilot med en animationsinstallation, baseret på tegninger fra lokale børn under kommunens børnekulturuge i 2013. Dette værk er det nuværende værk på væggen i tunnelen.
Endvidere har der været afholdt en workshop med lyskunstneren Tine Bech.
Borgerne tager positivt imod digital kunst og stopper op for at se på værket, lyder erfaringen, ligesom der ingen nævneværdig hærværk er.
– Det handler også om at skabe tryghed på Vallensbæk Station, og erfaringen med at skabe tryghed er rigtig god, når det handler om lys og farver. At der så også kan komme skiftende kunstnere og en anderledes tilgang til det at tage toget betragter vi som en positiv sidegevinst, sagde Niels Karlsen fra Socialdemokratiet, da der i sidste uge var møde i Kommunalbestyrelsen.
Ved samme møde skulle et navn vedtaget. Og det blev DIAS, der er kort for Digital Interactive Art Space. Det støttede Socialdemokraterne.

Nødtvungen stemme
Kenneth Kristensen Berth (DF) sagde i debatten:
– Det er et projekt, vi nødtvunget måtte stemme for, for at være en del af et ellers udmærket budget forrige år. Derfor støtter vi selvfølgelig også udviklingen af Kunsthallen. Til gengæld bryder vi os ikke om navnet. Der ikke nogen grund til at give den et så prætentiøst navn som Digital Interactive Art Space. Vi mener, at Kunsthallen burde have et dansk navn. Det er et fatamorgana, når Konservative tror, at kunstinteresserede vil komme rejsende fra Buenos Aires, Tuvalu, Sydney og Johannesburg for at se på et lysbilledshow på en s-togsstation, sagde Berth.
Hertil svarer borgmester Henrik Rasmussen (K):
– DF har en klar dagsorden om at køre på det sikre, men vi tør godt tage nogle udfordringer. Vi skal give borgerne nogle nye, spændende tilbud. Missionen er jo først startet nu.  Vi kan være et forgangseksempel, så andre aktører gør det sammen, siger Rasmussen.
Venstres Niels Jørgensen er ikke begejstret for DIAS.
– Sagt uden omsvøb, så er jeg egentlig grundig træt af dette projekt, og havde jeg haft den viden, jeg har i dag omkring projektet, havde jeg slet ikke stemt for det. Det, vi får i dag, i forhold til hvad vi indstillede og bevilligede er ikke meget sammenlignelige. Men det er nu en gang bevilliget og igangsat, og så vil jeg håbe, at jeg bliver positivt overrasket over det endelige resultat, siger Niels Jørgensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top