fbpx
– Det ligner et led i en strategi for udhuling
BRØNDBY Folkebladet har spurgt Ib Terp, borgmester i Brøndby, om hans syn på Udbetaling Danmarks funktion.

Beskeden er klar fra Ib Terp, når det kommer til Udbetaling Danmark.
– Jeg finder det meget bekymrende, at Finansministeriet helt åbenlyst satser på at flytte endnu flere opgaver fra kommunerne til centrale organer uden seriøst at undersøge fordele og ulemper, siger Ib Terp og oplyser, at omegnskommunernes
samarbejde i øvrigt har protesteret over hastværket i brev af 23. januar 2014.
– Det ligner et led i en strategi for udhuling af kommunestyret. For mig at se er det ret ligegyldigt, om de centrale organer formelt er organiseret som kommunale fællesskaber eller statslige organer. Det er uden betydning for borgernes følelse af, at deres sager varetages af et fjernt organ, som man ikke kan komme i øjenkontakt med. Det mindste, man burde kunne forlange, er at det dokumenteres, at der spares penge ved denne forringelse af borgerservicen. Vi har hidtil kun set merudgifter ved Udbetaling Danmark. Kommunernes Landsforening og regeringen har aftalt, at Udbetaling Danmark skal evalueres. Det er direkte upassende, at Finansministeriet allerede er i gang med at forberede nye opgaveoverdragelser, før evalueringen er gennemført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top