fbpx
Brøndbyvester Skoles elever former grønt Europa
BRØNDBY Det bliver en spændende og lærerig dag, når kickstarterne fra Eurovision School Contest lægger vejen forbi Brøndbyvester Skole i Brøndby.

I anledning af det Europæiske Melodi Grand Prix har Eurovisionen inviteret skoleelever fra hele Danmark og Skåne til at deltage i konkurrencen Eurovision School Contest. I konkurrencen skal eleverne sammen med deres lærer få idéer til, hvordan Europa kan blive mere grønt og bæredygtigt og derefter omsætte deres idéer til et kunstværk. De ti bedste bidrag bliver udstillet under Melodi Grand Prixet og vinderen hyldet til en finaleevent med 5.000 børn.
Brøndbyvester Skole i Brøndby er blandt de skoler, som har tilmeldt sig konkurrencen, og derfor får de torsdag den 20. marts besøg af kickstarterne fra Eurovision School Contest, der skal hjælpe dem i gang med at omsætte deres kreative idéer til et kunstværk.
– Når det Europæiske Melodi Grand Prix kommer til Danmark i maj, vil Europas øjne være rettet mod os. Derfor er vi super glade for, at eleverne kan hjælpe os med at inspirere hele Europa til, hvordan vi sammen kan gøre Europa mere grøn, siger Mikkel Bechshøft, som er projektansvarlig for Eurovision School Contest, og fortæller, at det ikke bare er hvem som helst, der vurderer børnenes idéer.
– Vi har engageret en professionel jury til konkurrencen, hvor blandt andre EU’s klimakommissær Connie Hedegaard vil være med til at vurdere de bidrag, som klasserne sender ind. Så børnenes idéer og tanker bliver set af de folk, der tager de store beslutninger om miljøet i Europa.

Vinderen hyldes i B&W-hallerne
Det er ikke kun eleverne fra Brøndbyvester Skole, som er i gang med at visualisere deres drømme om et grønt Europa. Netop nu er skoleelever fra hele Danmark og Skåne i gang med at tegne, male, arbejde i ler og tage billeder af deres idéer, og Eurovisionen forventer, at flere end 700 klasser har givet deres unikke bud, når skæringsdatoen for indsendelse af bidrag finder sted den 7. april.
Konkurrencen kulminerer ved et brag af en finaleevent, som bliver en del af generalprøverne til det Europæiske Melodi Grand Prix i B&W-hallerne den 7. maj. De ti bedste kunstværker bliver nomineret til førstepladsen, og eleverne fra de ti klasser bliver automatisk inviteret til finaleeventen. Blandt de andre deltagende klasser trækkes lod om de resterende 5.000 billetter.
Emmelie de Forest er ambassadør for Eurovision School Contest, og juryen i konkurrencen består blandt andre af EU’s klimakommissær Connie Hedegaard samt Executive Producer på Eurovision Song Contest 2014 Pernille Gaardbo.
Læs mere om konkurrencen på eurovisionschoolcontest.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top