fbpx
Brøndbyøster Skole talte om alkohol i hjemmet
DSC6812x_brondbyoesterskole_web.jpg
Foto: Robert Hendel
BRØNDBY Torsdag den 20. marts fik Brøndbyøster Skole besøg i forbindelse med Mica og Red Barnets oplæg vedrørende alkoholmisbrug i hjemmet

Skolens fire 7. klasser deltog og blev præsenteret for to personer, som repræsenterede henholdsvis faglig rådgivning, gennem organisationen TUBA, som står for ”Terapi og rådgivning til Unge der er Børn af Alkoholmisbrugere”. Også en ung pige, der selv havde levet i en sådan familie, blev eleverne præsenteret for.

Eleverne så først en kortfilm, der beskrev en familie, hvor faderen drak. Derefter fortalte den unge pige, hvordan hendes liv var i en familie med alkoholmisbrug. Denne øjenvidneberetning åbnede for en stor spørgelyst med en masse gode og direkte spørgsmål fra eleverne.

– Elevernes tilgang og det, at vi ved, der er børn der slås med denne problematik, gør at projektet bestemt har sin eksistensberettigelse, siger Torben Schou Malmros, viceskoleleder på Brøndbyøster Skole på vegne af skole og Børneforvaltningen i Brøndby Kommune.

– Kombinationen mellem fiktion i filmen og beskrivelser fra den virkelige verden er god måde til at få eleverne til tage hul på et tabuemne, som alkoholmisbrug i hjemmet er.

Beredskabet på vores skole er til stede, men vigtigheden i at få børnene til at italesætte problemerne, er forudsætningen for at kunne handle, lyder det fra tovholderne.

– Derfor er et projekt som dette et godt redskab til at få børnene til at fortælle om deres problemer og tanker, siger Torben Schou Malmros.

Videre samarbejde

Torben Schou Malmros fortæller, at Brøndbyøster Skole er interesseret i at indgå i et samarbejde med Mica og Red Barnet også i forhold til lignende tabuemner, så det kan sættes på som et fast punkt på undervisningsplanen i 7.-9.klasse.

Projektleder, Jesper Jarl Becker, fra Mica Film siger:

– Det har været fantastisk at besøge Brøndbyøster Skole med dette store og vigtige projekt. Det at vi kommer ud og ser alvoren i elevernes øjne når vi viser dem filmen, fortæller os at det her virker hos målgruppen. Om man så er en af de 12% der lever i en familie med alkoholmisbrug, så fanger temaet og den efterfølgende gode dialog viser, at eleverne tænker over tingene. Det er ligeledes dejligt at møde så engagerede lærere, som er med til at sætte svære tabuer i øjenhøjde med deres elever.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top