fbpx
Børnefilmklubbens festlige jubilæum
IMG_4722.jpg
Der var gang i den i biografen, da trylleri og ansigtsmaling gik op i en højere enhed. Foto: Holger Pedersen.
GLOSTRUP Kagemænd, ansigtsmaling, tryllekunstner, ballonkunstnere, manden med de 1.000 stemmer og film til sidst – men først og fremmest en masse glade børn. Så kan det kun blive festligt – og det blev det. Hele dagen.

Glostrup Filmklub for Børn og Unge fejrede sit 10-års jubilæum med maner. Der var åbent hus for klubbens medlemmer og deres pårørende, og mange havde heldigvis valgt at tilbringe en del af denne forårslørdag den 22. marts i Glostrup Bio. Filmklubbens bestyrelse og mange af Sofarækkens aktive havde sørget for, at det blev en festlig og velorganiseret dag.
Den festligt udsmykkede foyer åbnede kl. 10. Der blev uddelt flagsmykkede stykker af meget flotte kagemænd hele dagen. Snart havde de første børn tillidsfuldt stillet deres ansigter til rådighed for et par professionelle ansigtsmalere, og der var kø hele tiden. Det kom der forbløffende flotte resultater ud af. Nogle motiver var hentet i animationsfilmenes forunderlige verden, mens andre lignede noget fra et kaneval i Venedig.

Trylleri
I salen underholdt Trylle-Carsten (Carsten Nielsen) med et forrygende show. Han viste mange forskellige tricks, der omfattede levende duer og en velvoksen kanin. Han havde virkelig tag i børnene – og forældrene med. Efter trylleshowet gik Carsten sammen med sin makker, en flot og tårnhøj sørøverkaptajn, i gang med at lave ballonfigurer til alle de børn, der bad om det. Der blev ikke fedtet med noget, og et par ekstra tryllenumre blev der også lige vist.
En repræsentant for DaBuf, de danske børne- og ungdomsfilmklubbers organisation, gik på scenen med en hyldest til Glostrups initiativrige børnefilmklub. Gaven var en check til det videre arbejde, der i den nye sæson vil omfatte endnu flere initiativer.

Stemmerføring
Før filmen gik skuespilleren Lars Thiesgaard på scenen. Han har specialiseret sig i at lave stemmer til animationsfilm og at instruere andre skuespillere i dette. Han gennemgik en række figurer fra kendte tegne- og animationsfilm og fra tv’s Disney-Sjov, og børnene skulle så gætte, hvem det skulle forestille. Det havde det unge publikum overhovedet ikke svært ved. Det underholdende og lærerige show sluttede med, at Lars lagde forskellige stemmer til en animationsfilm, samtidigt med, at filmen blev vist på lærredet. Derefter var der lang kø for at få en autograf.
Efter den frie film, Monsters University, som Disney venligt havde lånt foreningen til lejligheden, var arrangementet slut, og de aktive kunne gå i gang med at rydde op inden aftenens almindelige forestilling. Der var en del kagemænd til overs. En af dem fik vores gode genboere, brandmændene, og nogle af kagemændene blev bragt ud til børnene på Glostrup Observations- og Behandlingshjem på Dalvangsvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top