fbpx
Benjamin og borgmesteren åbnede Ejbyvang
IMG_9560.jpg
Der blev råbt hurra, sunget og spist popcorn, da Ejbyvang blev indviet d. 4. marts.
GLOSTRUP Der var flag, boller og en borgmester med guldkæde, da den nyrenoverende daginstitution Ejbyvang holdt åbningsfest tirsdag den 4. marts

– Der er meget fred nogle gange. Benjamin står i den nyrenoverede garderobe på den integrerede daginstitution Ejbyvang og bider i en bolle. Over alt kan man se flyverdragter, støvler og huer, og skiltene i de små garderobeskabe fortæller, at tøjet tilhører Amalie, Elias og Josefine eller et af de andre 120 børn, der går i institutionen. Gangene er lange og gode at løbe på, og vinduerne er så store, at man kan se hele legepladsen udenfor.
Ved siden af Benjamin står Isabella, og at der er brugt knap fem mio. kr. på at renovere deres institution, er noget, der passer de to venner:
– Det er et godt sted at lege, siger Benjamin og tilføjer:
– Der er også en, der hedder Annika.

 Nye rammer
Det var ikke kun Benjamin og Isabella, der var glade for deres nye institution. Borgermester John Engelhardt (V) havde også det store smil på, da han indviede Ejbyvang:
-Jeg synes, det er blevet nogle meget smukke bygninger, som vi kan være rigtig glade for, sagde borgemesteren til forsamlingen af børn og voksne og fortsatte:
– Der er blevet plads til flere børn, ved at vi har udnyttet pladsen bedre, og så er både køkkenet og toiletterne blevet renoveret grundigt. Det er jeg sikker på, alle er glade for.
Også funktionsleder i Center for Dagtilbud og Skole, Birgitte Glifberg roste resultatet af arbejdet
– Det har været en rigtig god proces, vi har været igennem. Vi har haft særlig fokus på sunde læringsmiljøer, og det er jeg glad for, vi har kunnet holde fast i.
Ejbyvang er en sammenlægning af flere institutioner. Ejbykær og Bjergbakken, der ligger lige ved siden af hinanden, og en udflytterbørnehave, der nu er integreret i Ejbyvang. Sammenlægningen blev vedtaget i 2009, og det var ifølge Birgitte Glifberg, funktionsleder i Center for Dagtilbud og Skole, en rigtig beslutning:
– Jeg vil gerne takke politikerne for, at de besluttede, at de to institutioner skulle lægges sammen. Det var den rigtige beslutning. Som den sidste talte Grethe Bundgaard, der er leder af den nye institution:
– Jeg synes, arkitekten har ramt børnene rigtig godt. Og så synes jeg, I, kære børn har været rigtig gode til at hjælpe til, og I har også været gode til at tage huset til jer og gøre det til jeres.

At lege i nye rum
– Ssshhhhh. Prøv at være stille. En halv time er gået, og de voksne har takket hinanden og sagt, hvor glade de er for renoveringen.
Benjamin og hans venner har sunget sange og råbt hurra for den nye institution, og nu er der ikke flere sid-stille-kræfter tilbage i de små rumper. Der skal løbes på de lange, lige gange, og der skal leges i de mange forskellige rum, der er fyldt med lego, dukker og biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top