fbpx
Alle på Vestegnen er potentielle opfindere
Kasper-Birkeholm-Munk-tv-og-en-medarbejder.jpg
Kasper Birkeholm Munk (tv) og en medarbejder fra Teknologisk Institut. Foto: Teknologisk Institut.
HELE OMRÅDET Opfinderrådgivningen screener årligt over 1.000 ideer fra opfindsomme borgere. Cirka 1 ud af 100 har det der skal til og fører til licensaftaler med eksisterende virksomheder. Tag til læserarrangement sammen med Folkebladet og hør om arbejdet med de gode ideer

Alle folk kan få en god idé, som fortjener at blive testet, udviklet og måske produceret, fordi der er et marked for dem.
– Tit tager de gode ideer udgangspunkt i erfaringer eller oplevelser i dit eget liv. Det starter tit med en undring, at du stopper op og tænker over måden noget bliver gjort på og siger ”Det her må kunne gøres på en anden og bedre måde”, fortæller Glostrup-boende Kasper Birkeholm Munk, der er teamleder i Opfinderrådgivningen og idé- og modelværkstedet Fablab TI på Teknologisk Institut.
Tag håndboldspilleren Trine Bruun Andersen, som stod i håndboldhallen og undrede sig over, at hun ikke kunne købe en taske til sin håndbold, så hun kunne undgå at få harpiks på alt sit sportstøj.
Trine tog sagen i egen hånd og lavede en prototype af sådan en boldtaske på sin farmors sysmaskine.
Efter forhandlinger med flere virksomheder lykkedes det, med en stor mængde vedholdenhed og tro på sin idé og med Opfinderrådgivningens hjælp, at få lavet en licensaftale med Select i Glostrup i 2013 som producerer og sælger boldtasken i flere lande nu. Mange gode ideer i skufferne
– Vi tror virkelig, der ligger mange gode ideer ude i borgernes skuffer på Vestegnen. Vi vil rigtig gerne være med til at finde ud af, om nogle af dem kunne bliver til produkter og services som kan være med til at give vækst både lokalt og nationalt. Det er også derfor, vi laver læserarrangement for Folkebladets læsere, så de kan komme og høre og se, hvad det er vi kan hjælpe med, siger Kasper Birkeholm Munk.

Fri adgang til modelværksted
Opfinderrådgivningen driver det bemandede model- og prototypeværksted Fablab TI, som har frit åbent for alle borgere tirsdage og onsdage, hvor du kan komme og lave modeller af dine ideer og lære at arbejde med 3D-printer, laser cutter, vinyl plotter og CNC-fræser.
Der er langt mellem de unikke opfindelser. Blandt de over 1.000 ideer Opfinderrådgivningen kigger på om året, skal der cirka 100 til, før der er en rigtig god og producerbar idé mellem. Derfor et det en opfordring i sig selv til opfindsomme danskere at udvikle mange ideer.
– Der er altid tre gode grundspørgsmål at stille til en idé: Er den ny?, Virker den?, Kan den sælges? Er den ikke allerede patenteret eller beskyttet på anden vis, kan den produceres uden alt for meget besvær eller omkostninger og er der et potentielt marked så er du godt på vej, siger Kasper Birkeholm Munk.
Læs mere på opfind.nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top