fbpx
Ældrepulje giver mere hjemmehjælp i Vallensbæk
VALLENSBÆK I Vallensbæk Kommune har man valgt at bruge en stor del af midlerne fra regeringens ældrepulje til mere hjemmehjælp.

Der bliver snart mere hjemmehjælp til de borgere i Vallensbæk, der har allermest brug for det. De svageste modtagere af hjemmehjælp vil nemlig fremover få en halv time mere om ugen som et supplement til den velfungerende hjemmehjælp de allerede får. Borgerne får selv mulighed for at vælge hvordan de vil bruge den ekstra tid.
– Med aftalen har vi sikret et løft til de svageste borgere, og det giver mere livskvalitet til den enkelte, udtaler Anette Eriksen, som er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk Kommune.

Politikerne behandler
Social- og Sundhedsudvalget vil på næste udvalgsmøde drøfte, hvem der hører til i gruppen af borgere, der har allermest brug for den ekstra hjemmehjælp.
Udvalget skal også drøfte, hvilke konkrete tilbud om ekstra hjemmehjælp, borgerne kan vælge imellem. Det bliver nemlig op til den enkelte borger selv at vælge hvilken form for ekstra hjælp, de ønsker. Det kan være et ekstra bad, en hovedrengøring, en hyggesnak med kaffe, måske en spadseretur eller noget helt femte.

Etablering af tilbud
Når udvalget har behandlet sagen, går kommunen i gang med at etablere tilbuddene om ekstra hjemmehjælp.
Midlerne fra Ældrepuljen går bl.a. også til et nyt spisetilbud til ældre
Også beboerne i kommunens plejeboliger får del i ældrepuljen. Her har man valgt at bruge pengene til omsorg og aktiviteter og til at skabe mere hygge, socialt samvær og tryghed samt en udbygning af terrassen i vores plejeenhed, Rønnebo.
Der bliver også plads til et nyt spisetilbud til svage ældre, der ikke bor i ældre- eller plejeboliger og dermed ikke kan benytte caféerne og fællesspisningen.
– Spisetilbuddet skal skabe fællesskab og sociale netværk for de ældre, som sidder alene og ikke har nogen at spise sammen med, siger udvalgsformanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top