fbpx
0.A på Vestervangskolen går til filmen
GLOSTRUP Mandag d. 10. marts blev de røde løbere rullet ud på Vestervangskolen, for den dag havde OAs film Overraskelsen på Vestervangskolen nemlig premiere.

Jonas ved ikke, hvad han skal være til fastelavn. Hans mor og far synes bare, han skal rydde op og sove lidt, så går det nok alt sammen. mens Jonas sover, brager en kæmpe ildkugle gennem vinduet og rammer Jonas skab. Der sker utrolig mange uhyggelige og mærkelige ting for Jonas i løbet af natten. Han får besøg af hjælpsomme klovne, superhelte, fodboldspillere, prinsesser og tryllekunstnere, som alle vil hjælpe ham med at få lavet et sejt kostume og give ham glade oplevelser.
Jonas vågner op og opdager, at drømmen er blevet til virkelighed.
Sådan er handlingen i den film, OA på Vestervangskolen har brugt et par måneder på at lave. Udover eleverne har lærerne Henrik Schelde, Kasper Susaa og Gitte Møller har brugt mange timer både i skolen og efter skoletid:
– Det har været et kæmpe projekt, hvor eleverne har lært en masse ting. Selvfølgelig noget om at lave film og spille skuespil, men også noget om matematik, for hvor mange billetter skal man fx sælge i alt, hvis man skal sælge to voksenbilletter og to børnebilletter, fortæller Gitte Møller.

Små portioner af gangen
Det praktiske forløb har været, at alle børnene har været involveret på forskellig vis, dels som skuespillere og dels kostumiere, hvor de har hjulpet med at finde kostumer til hinanden. Når så de enkelte scener skulle optages, blev børnene taget ud af undervisningen i små grupper:
– Vi har taget børnene ud af undervisningen i små grupper og har så kunnet lave scenerne løbende. På denne måde har vi også kunnet opretholde den normale undervisning, fortæller Gitte Møller og fortsætter:
– Og så har vi haft travlt om aftenen og natten, for så skulle scenerne klippes sammen, så børnene kunne se filmen løbende, mens vi lavede den. Med til at klippe har vi endvidere fået stor hjælp fra Jesper Hansen, der er meget erfaren indenfor filmredigering og special effects mv

Skoleparate børn gør det lettere
At kunne gennemføre så stort et projekt kræver, ud over en del arbejdstimer, børn, der har lyst og kræfter til at være med, og det har ifølge Gitte Møller ikke været et problem:
– Vestervangskolens 0. klasse er en superklasse, hvor børnene er meget skoleparate. Men selvom børnene har været meget glade og samarbejdsvillige, er der en grænse for, hvor ofte man kan gennemføre så stort et projekt:
– Det har været fantastisk, men det er alligevel ikke noget, man laver hvert år. Det tager nemlig mange ressourcer, fortæller Gitte Møller.

Det kan nok ikke lade sig gøre fremover
Sidste år rullede en stor konflikt på skoleområdet ind over den danske folkeskole. Et af de punkter, der fyldte meget i konflikten, var lærernes arbejdstid, og Gitte Møller mener, at et projekt som dette, er en af de ting, der nok ikke er tid til fremover:
– Jeg tror ikke, sådan et projekt ville kunne komme op og stå under de regler, der er sat op med reformen. Den arbejdstid, vi skal arbejde under, gør det ikke muligt. Så det kan nok ikke lade sig gøre.
Filmen Overraskelsen på Vestervangskolen havde premiere d. 10. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top