fbpx
Voldgiftssag rejst om stormulykke
BRØNDBY Rapport, der peger på mulige fejl i tagmontering på Brøndby Nord Vej, er ikke den eneste om emnet, lyder det nu fra Brøndby Boligselskab. Der er nu rejst voldgiftssag

I sidste uge kunne Folkebladet viderebringe Teknologisk Instituts pointer fra en intern rapport.  Den pegede på, at en ung mors fatale ulykke under stormen i oktober kan være forårsaget af en fejl i monteringen af taget på bygningerne ved Brøndby Nord Vej. Men nu siger organisationsbestyrelsesformand Michael Buch Barnes fra Brøndby Boligselskab, at der er to andre rapporter i spil, og de har ikke helt samme konklusion.
– Med hensyn til årsagen til skaden er den i øjeblikket ikke klokkeklar. Der er udarbejdet tre rapporter, som indeholder forskellige betragtninger og beregninger, skriver Michael Buch Barnes til Folkebladet.
En rapport er udarbejdet på foranledning af den rådgiver, som stod for rådgivningsopgaven på renoveringen af taget. En anden rapport eller måske nærmere samling af beregninger er udarbejdet på foranledning af den entreprenør, som har stået for renoveringen af taget. Og den tredje rapport er fra Teknologisk Institut for Politiet.
– De tre rapporter er ikke enslydende i deres konklusioner, hvilket selvfølgelig giver et uklart billede, skriver Buch Barnes.
Han peger på, at boligselskabet og deres forsikringsselskabet ”helt efter bogen” har rejst sagen som en voldgiftssag for at få lavet en uafhængig syn- og skønrapport.
– Vi bidrager med alle de oplysninger, vi kan. Herunder med indholdet af de tre rapporter.
Sagen er rejst som en hastesag og en endelig rapport skulle derfor være klar i april.

Erstatning til familien
Michael Buch Barnes skriver til Folkebladet, at taget på de berørte boliger for længst er blevet sikret ved midlertidige forstærkninger i tagets randområde.
– Løsningen sikrer, at taget holder, indtil vi finder den permanente løsning og får den etableret.
Sikringen holdt ifølge Barnes til stormen Bodil.
– Beboerne skal ikke være nervøse for, om det bliver blæsevejr igen, siger han.
Og når det kommer til en eventuel erstatning for den tilskadekomne unge mor til to, som Folkebladet interviewede til sidste uges avis, peger Michael Buch Barnes på, at denne eller anden økonomisk hjælp skal gå gennem forsikringsselskaberne.
– Derfor har vi oplyst familien om, hvordan de skal gribe det an for at sætte gang i forsikringssagen, skriver han.

Flere læserreaktioner
Sagen med den tilskadekomne kvinde, der for øjnene af hendes børn blev spiddet med en fire meter lang trælægte gennem kroppen, har da også vækket mange lokale læseres opmærksomhed.
Således beskriver en lokal beboer over for Folkebladet, hvordan han selv oplevede, at ”flere tagsider var blæst væk og udgjorde livsfare for andre” og ”tagrester landede på den anden modliggende bygning og var fløjet direkte ind i nogle af lejlighederne.” Denne beboer oplevede ikke, at reparationsarbejdet var gjort i orden flere uger efter oktoberstormen, ”men blot beskyttet af en slags plastfilm- og var nærmest sat i bero. Dette resulterede i at et par uger efter kom et mindre blæsevejr og vi kunne bevidne at flere taglægter simpelthen begyndte at løsne sig og falde ned fra tagene. Heldigvis fik vi ringet til varmemesteren, så der kunne afspærres i tide.”
En kvindelig læser skriver om erstatningsmuligheden.
– Jeg har lige læst jeres artikler om den tilskadekomne kvinde. Selvfølgelig skal hun have erstatning, helst en stor. Jeg håber på det bedste for kvinden og hendes familie, skriver en kvindelig læser.

– Har du en kommentar, oplevelse, erfaring, en ny vinkel på problemstillingen, løsning eller faktuel oplysning, så skriv eller ring direkte til os snarest, siger redaktør Mads Louis Orry.

TV2/Lorry på besøg
Den regionale tv-kanal og nyhedsudsendelse, TV2/Lorry, interviewede teknisk direktør Søren Johnsen fra Brøndby Kommune om, at man nu vil kigge på, hvorvidt der samme tagproblemer ved andre boligbyggerier i kommunen.
– Vi kigger på, om der er andre steder, hvor man kan forestille sig, at der er samme problem, sagde Søren Johnsen til TV2/Lorrys, der sender nyheder og aktualitetsprogrammer til hovedstadsregionens 1,9 millioner indbyggere.
Brøndby Kommune har nu gjort sine nabokommuner opmærksomme på problemstillingen med tagene, da problemet med for få søm i tagene fra omkring 1960’erne kan strække sig udover kommunens grænser og gælde store dele af Vestegnen, hvor man på dette tidspunkt oplevede et byggeboom.
– Det er klart, at det er sådan nogle ting, som vi tager op og forsøger at uddrage en lære af det, så vi alle sammen kan blive klogere.

Boligselskaberne har nu fået tilsendt den rapport fra Teknologisk Institut, der pegede på det mulige problem, og har de ingen indvendinger, skal de udbedre eventuelle problemer.
– Og de vil også blive pålagt det, for de skal gøre noget ved det, hvis der er et problem.
Til Folkebladet uddyber Søren Johnsen mandag, at Brøndby Kommune deltager i flere forskellige fora på Vestegnen, hvor kommunen drøfter sådanne sager. Det drejer sig om Beredskabsforum, de tekniske direktørers møde samt byggesagsbehandlernes faggruppe.
– Det har været på dagsordenen i nogle af disse fora, men ikke alle endnu. Men emnet er sat på dagsordenen, forklarer Søren Johnsen, som  Brøndby Boligselskab nu har aftalt et møde med for at drøfte det videre forløb i sagen.

Hovedhistorie på Eb.dk
Ekstra Bladets hjemmeside eb.dk, der er Danmarks største internetavis med 1,5 millioner besøgende dagligt, bragte torsdag aften nyheden om den mulige monteringsfejl i taget på Brøndby Nord Vej.
Eb.dk talte med organisationsbestyrelsesformand Michael Buch Barnes fra Brøndby Boligselskab.
Han ønskede dog ikke over for Eb.dk at kommentere rapporten fra Teknologisk Institut. Folkebladet forsøger at få Barnes’ stillingtagen til rapporten snarest muligt.

– Ikke på nuværende tidspunkt, for vi er ved at lave en opfølgning på det. Vi har en deadline til Brøndby kommune den 28. februar, og før da kan jeg ikke udtale mig om noget, sige Michael Buch Barnes til eb.dk, hvor fra journalist Linette K. Jespersen spørger videre.
Er I begyndt at undersøge, om de andre altaner er sikre?
– Nej, som jeg siger, vi er ved at gennemarbejde det materiale, som kommunen har fået, den politirapport, og det er vi i fuld gang med.
Michael Buch Barnes   understreger over for Folkebladet, at der ikke har været problemer med altanerne.
Så vi må bare håbe, at der ikke kommer en storm inden da?
– Det er jeg helt enig med dig i.
Har du en kommentar til selve ulykken?
– Det er dybt ulykkeligt, det der er sket. Det er vi meget berørte af i Brøndby Boligselskab.
Men I har ikke haft underretninger tidligere om, at tagene var usikre?
– Nej, som sagt, vi venter lige til rapporten er helt færdig, og vi gennemanalyserer den sammen med vores administratorer – altså Lejerbo – og før da kan jeg ikke kommentere på det. Jeg skal lige have overblik over, hvordan de tekniske detaljer ser ud, siger Michael Buch Barnes til eb.dk.
B.T.’s hjemmeside bragte sidst på ugen nyheden om den mulige tagfejl også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top