fbpx
Visioner contra blævrende valgflæsk?
DEBAT Af Lene Rasmussen, Teknik- og Miljøordfører for Venstre i Brøndby Som borgmesteren så fint udtrykte det i forrige uges Folkeblad. Mange opgaver i Brøndby! Er det en vision eller blævrende valgflæsk, at Borgmesteren mener, at en developer kan løse problematikken omkring udvikling af Brøndby Strand Centret? Underforstået, at lykkes dette storslåede projekt ej heller, så […]

Af Lene Rasmussen, Teknik- og Miljøordfører for Venstre i Brøndby

Som borgmesteren så fint udtrykte det i forrige uges Folkeblad. Mange opgaver i Brøndby!
Er det en vision eller blævrende valgflæsk, at Borgmesteren mener, at en developer kan løse problematikken omkring udvikling af Brøndby Strand Centret? Underforstået, at lykkes dette storslåede projekt ej heller, så må vi arbejde videre med andre – og måske lidt mindre projekter!
Som Venstre i valgkampen gik til valg på, men som blev skudt ned af borgmesteren selv, så burde man måske vende det lidt om og imødegå de investorer der vil investere i kommunen, men ikke på de beliggenheder eller i henhold til de planer der ligger!! Måske investorerne bare er helt uenige med den planlægning man fra kommunens side finder rigtig.
Investorerne bygger på den anden side af kommunegrænserne – burde man så ikke spørge sig selv om hvorfor – kundegrundlaget i Brøndby er jo til stede. Diverse detailanalyser viser gang på gang (gennem mange år) at vi i Brøndby Kommune er underforsynede, både inden for dagligvarehandel, men ikke mindst indenfor udvalgsvarebutikker, så hvorfor ikke komme i gang og tage teten??
Om ikke så længe bygges der en ny center-del i Vallensbæk – i forvejen kører mange fra Brøndby Strand til Vallensbæk og Ishøj. Måske man fra kommunens side skulle drosle sine ambitioner ned for storslåede projekter som ingen vil investere i, og lade de erhvervsdrivende få muligheder for at etablere sig på placeringer som er rentable for en sikker drift!!
Hvor mange planer og developer skal vi igennem, før der tages konkret aktion på det faktuelle, at handlen falder i Brøndby Strand?
Vi har et utidssvarende Center – hvor der end ikke er grobund for at bankerne vil have en pengeautomat! Det siger jo ikke så lidt om udviklingen eller afviklingen af Centret!! Hvis end ikke bankerne mener, det er rentabelt med en bankautomat, så er centret ikke mange visioner værd!! Lad investorerne komme med deres bud, og drop eksisterende planer og fastlagte tanker, som der åbenbart ikke er lyst til at investere i. Og at centret er privat ejet, er en begrundelse jeg ofte er stødt på – men hvis dette skal være en hindring for at etablere andre butikker,  uden for den privatejede matrikel, må jeg blot konstatere, at så er man jo selv med til at køre skibet i sænk!
Det er ikke svært – og krise, ja – det har der været, men de kommuner der tænker ud af boksen har stadig effektivitet og gang i udviklingen, med investorer der gerne vil.
Men måske er Borgmesterens holdning, at vi alle skal til Brøndbyøster eller Brøndbyvester (med det i planerne kommende Center på Ringvejen/Park Allé – altså når og hvis det kommer) for at gøre vore indkøb – trods det at den offentlige trafik denne vej mellem bydelene langt fra er optimal!
Og tænk engang hvis der blev åbnet op for etableringer – vil den herlige sidegevinst – være flere arbejdspladser.

Åbne for muligheder
Svar: Af borgmester Ib Terp

Vi har prøvet at fremme både store og små projekter, og vi er stadig åbne for flere muligheder. Den developer, vi aktuelt har kontakt med, finder det mest realistisk at satse stort. Det lader vi ham så prøve, al den stund han indtil videre arbejder gratis.
I øvrigt var der nærmest ingen grænser for Venstres ambitionsniveau under valg-
kampen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top