fbpx
Til fest i Lis og Per-land
pressefoto-1.gif
Lis og Pers største hit hedder ”Vore allerbedste år”. Foto: Pressefoto.
BRØNDBY Mandag d. 3. februar gav dansktopduoen Lis og Per koncert i Brøndby Strand Kirke. Det blev til en aften, hvor der blev sunget om de bedste år i deres liv, fortalt vittigheder om Guds humoristiske sans og mumlet takstfat med på teksterne om hverdagens små glæder

– En dag spurgte jeg Lis, om hun tror, Gud har humoristisk sans.
Per, der sammen med Lis i over 50 år har turneret rundt til alle afkroge af Danmark med sange om de bedste år i deres liv, perleporten, og troen på at hverdagslivet er så fuld af små glæder, at man jævnligt må bryde ud i sang, kigger ud over publikum.
Tidligere på aftenen har han betroet os, at noget af det, han godt kan lide ved at give koncerter, er at fortælle vittigheder. Og publikum kan tydeligvis også godt lide Pers vittigheder. For der bliver grinet hver gang, vi hører om, hvordan børnebørnene har kommenteret den efterhånden lidt for store mave, eller hvordan Lis også på deres bryllupsdag førte ordet, da præsten spurgte, om Per ville giftes med Lis.
Der bliver grinet af Pers hverdagsmorsomheder, men også af publikum selv. For alle 200 koncertgæster, bortset fra et par teenagere, der med afstand er de yngste, kan sætte sig ind i det liv, Lis og Per deler med hinanden, børnene og børnebørnene.
– Ja, det tror jeg bestemt han har, svarede hun, fortsætter Per, og hvis du er i tvivl, kan du jo bare gå ud og se dig selv i spejlet.
Lis smil er afmålt, hun har hørt den vittighed før.

Intro til kristendom
Det er første mandag i februar, og Brøndby Strand Kirke holder sæsonopstart for det introduktionsforløb i kristendom, som hele foråret finder sted i kirken. 11 mandage i de kommende måneder kan man komme til fællesspisning og indføring i, hvad kristendom er.
Og for at vække interessen har kirken og frivilliggruppen, der står for introduktionsforløbet, inviteret Lis og Per, der udover at synge dansktopsange, også synger sange med kristen indhold. De har nemlig, viser det sig, selv deltaget i et lignede introduktionsforløb.
Denne invitation har ca. 200 mennesker taget i mod. Måske fordi de gerne vil høre mere om introduktionen til kristendom. Måske fordi de gerne vil høre Lis og Per.

En masse uden ord
– Den siger en masse uden at bruge mange ord.
Lis introducerer deres næste sang, og der bliver sagt åh, og hvor er den god.
Lis og Pers største hit hedder ”vore allerbedste år”. Den har de solgt i over 350.000 eksemplarer, og koncertgæsterne i Brøndby Strand Kirke skal naturligvis ikke snydes for sangen.
Der bliver sunget med på ordene om, at livet slet ikke er så ringe endda, og den mand, der flere gange i løbet af aftenen, har haft svært ved at holde sig vågen, klapper med som alle andre. Her bliver sunget om et liv, der kan genkendes af tilhørerne på kirkebænkene.
Efter halvanden time er koncerten slut. Der er kaffe og småkager bagerst i kirken, og vil man høre lidt om kristendomskurset, så kan man også komme til det.
Lis og Per finder kufferten med CDere til salg frem. Hans Einar, der spiller på keyboard for Lis og Per begynder at pakke sammen. De skal videre til en ny koncert i morgen.

1 kommentar om “Til fest i Lis og Per-land”

  1. Erik siger:

    Kanon koncert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top