fbpx
Ny Kontinensklinik i Brøndby Kommune
Fremvisning-af-blærescanner_sort-pupil.jpg
Klinikkens to medarbejdere Marianne og Nina viser udvalgsformand Eva Roed en blærescanner, som er avanceret udstyr, der bruges ved undersøgelser i klinikken. Foto: Brøndby Kommune.
BRØNDBY Klinikken blev indviet den 6. februar 2014 af Eva Roed, formand for Social- og Sundhedsudvalget. På klinikken kan alle borgere over 18 år, der har problemer med at holde på urin/afføring, få specialiseret hjælp

Brøndby Kommune ønsker at forbedre og udvikle indsatsen overfor borgere med inkontinens – det vil sige borgere med urin-/ og afføringsproblemer. Inkontinens er et stort sundhedsmæssigt problem, som berører skønsmæssigt 3000 borgere i Brøndby. Inkontinens kaldes også for den stille folkesygdom, da mange oplever, at der er et tabu omkring sygdommen. Vi ved, at der er mange med inkontinens som ikke søger hjælp pga. manglende kendskab til behandlingsmuligheder, og fordi inkontinens for de fleste betragtes som et privat og pinligt problem.
Eva Roed sagde i sin tale:
– Med den nye klinik satser vi på nye løsninger, der understøtter borgerens sundhed og nye velfærds- og sundhedsteknologier tages i brug. Det vil medvirke til at udvikle og forandre inkontinensområdet. Vi har i Brøndby Kommune fokus på, at passiv hjælp skal erstattes af aktiv støtte, så borgerne i Brøndby holder sig fysisk, mentalt og socialt aktive.  Borgere i Brøndby skal leve godt og længe i en by, der er på forkant, når det gælder ældrepleje og det nære sundhedsvæsen. Vi skal gå fra at tænke i omsorg og kompensation for funktionstab til at tænke i forebyggelse, sundhedsfremme og rehabilitering. Forebyggelse og sundhedsfremme foregår bedst der, hvor borgerne kommer i hverdagen. Det er derfor vi har etableret en tværfaglig kontinensklinik her i kommunen.

Livskvalitet
Inkontinens påvirker i høj grad livskvaliteten.  Årsagerne til inkontinens kan være mange, og det er derfor nødvendigt at finde den specifikke årsag, således at inkontinensen kan blive behandlet korrekt. Det vil kontinensklinikken i samarbejde med de praktiserende læger hjælpe til med.

Hvem er det til?
Alle borgere over 18 år, bosat i Brøndby Kommune kan henvende sig med et inkontinensproblem. Klinikkens sygeplejerske og fysioterapeut kan kontaktes på hverdage mellem kl. 8-9 på 4328 3994. Er der brug for en længere snak så ring torsdag mellem kl. 13-14 på tlf. 4328 2385. Du kan være anonym. Tilbuddet er gratis. Henvisning fra egen læge er ikke nødvendig. Vi tager kontakt til din læge, når der er behov. Læs mere på brondby.dk/kontinensklinik.

1 kommentar om “Ny Kontinensklinik i Brøndby Kommune”

  1. Kurt Damsted siger:

    Et tilbud Brøndby Kommune kan være stolte af.
    Den faglighed, der her opbygges giver området et kæmpeløft til gavn for Brøndbys borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top