fbpx
Miraklet fra Brøndby
BRØNDBY De nye oplysninger om stormulykken i oktober vækker lille håb om en genoprejsning for den invaliderede familiemor og hendes familie.

Familien er samlet omkring SM’s hospitalsseng. Blikkene er alvorlige, men varme og støttende i det lille værelse på sengeafdelingen.

– Jeg kan kun gå lidt, men synet er det værste. Jeg ser skygger og ikke meget andet end det. Så jeg bliver nød til at have en ved siden af mig, fordi hun eller han skal føre mig, forklarer SM, der er mor til to børn på syv og fire år.

– Jeg ved ikke, hvordan mit familieliv kommer til at fungere. Det er hårdt at tænke på, synes jeg.

Den 28. oktober blev SM spiddet af en massiv trælægte med søm i og persienner vedhæftet, efter lægten sammen med et tag havde revet sig løs i den voldsomme oktoberstorm, der ramte landet og Brøndby Kommune. Svigerinden, Naima, så hele ulykken fra sit vindue og fortæller, at lægten fløj med stor fart og til altanen, hvor SM stod. SM blev spiddet fra det venstre bryst ned igennem mave, ribben og leveren til den højre hofte. Hun blev hasteopereret, men på grund af blodpropper i hjernen og iltmangel er synet blevet markant svækket.

Det var Naima, der fandt SM på altanen.

Børnene havde overværet hele episoden, da moderen var alene hjemme med dem, mens faderen var på arbejde.

– Det hele skete ti minutter, før jeg kom hjem. Jeg parkerede bilen stille og roligt, og så går jeg op til lejligheden, hvor en nabo siger til mig på vej op i opgangen, at jeg nok lige skal være opmærksom på, at der foregår et-eller-andet mærkeligt. Da jeg kommer ind i lejligheden, kommer jeg ud på altanen, og så ligger hun der.

 

Bange børn

SM lå på altanen med børnene stående i baggrunden.

– Jeg kom før redningsfolkene. Min søster havde prøvet at ringe til mig, men der var ikke noget telefonnet på grund af stormen. Det var rædselsfuldt, lige da jeg så hende. Hvis det ikke var for mine søskendes støtte, så tror jeg, at jeg var besvimet, forklarer AD, og SM uddyber:

– Mine børn har set det hele. Det har været rigtigt hårdt for dem. De har været bange, og den mindste turde ikke nærme sig mig. Og sådan havde den ældste det også i starten.

SM har dog ikke selv nogen erindring om den skæbnesvangre oktoberdag.

– Jeg husker faktisk ikke ret meget fra selv ulykken.  Det er kun, hvad jeg er blevet fortalt af mine børn og familien. Det sidste, jeg husker, er en dag før ulykken.

Det eneste, jeg husker fra den tid, er et glimt, fra da lægen kom og fortalte, at resten af min tommelfinger skulle fjernes. Det er først tre uger efter, at jeg begynder at huske igen, siger SM.

AD bekræfter, at SM begynder at blinke med øjnene og bevæge sig lidt efter de tre uger. Herefter er det gået langsomt med genoptræning, og SM er nu indlagt igen med betændelse i et sår ved hoften.

SM’s søster ND bryder stille ind og fortæller stolt:

– De kalder hende Miraklet.

– Ja, de havde ikke regnet med, at jeg overlevede, næsten hvisker SM til Folkebladet.

En af årsagerne til. at SM stadig er indlagt er ifølge SM’s dialog med lægerne på hospitalet, at der er tale om en infektion forårsaget af skimmelsvamp. Det er ikke beskrevet, hvor skimmelsvampen stammer fra, men Folkebladet vil nu undersøge sagen.

 

Noget galt med taget?

– Vi har altid troet, at der var noget galt med det tag, siger en undrende Naima, efter Folkebladet fortæller den samlede familie, at en rapport fra Teknologisk Institut og en redegørelse baseret herpå fra Brøndby Kommune peger på, at tagets oprindelige montering måske kan være udført forkert.

Familien har ikke fået udleveret rapporten fra Teknologisk Institut af avisen, da Folkebladet har modtaget denne på betingelse af ikke at dele den.

Teknisk direktør fra Brøndby Kommune Søren Johnsen bekræfter dog, at taget ifølge rapporten ”tilsyneladende ikke” var monteret korrekt, men ønsker ikke at konkludere yderligere i sagen.

Boligforeningerne får nu tilsendt rapporten til kommentering.

Naima forklarer, at SM indtil videre er blevet tilbudt et økonomisk ”plaster på såret” fra Lejerbo og Brøndby Boligselsskab for cirka to uger siden.

Organisationsbestyrelsesformand for Brøndby Boligselskab Michael Buch Barnes skriver til Folkebladet, at henvendelsen nærmere skal forstås som en ”sympatitilkendegivelse” fra boligselskabets side for at sikre beboeren, ”hvad der er ret og rimeligt”.

– Så beboeren samt dennes pårørende ikke skal have de bekymringer at tænke på, men at der i en sag som denne, der kan trække ud forsikringsmæssigt, så er familien orienteret om, at der bliver taget hånd om sagen i respekt, skriver Buch Barnes til Folkebladet.

 

Handicap uvist

Det er uvist for SM og hendes mand, hvor handicappet SM bliver af ulykken på længere sigt, og om hun en dag kan se sine børn tydeligt igen.

– Vi tager en dag af gangen, siger AD.

– Men der vil være et handicap uanset hvad, siger SM.

– Der er ingen, der ved, om jeg nogensinde får mit syn tilbage. Eller om jeg skal leve som næsten blind resten af livet.

 

SM, AD og ND er anonymiseret i artiklen af diskretionshensyn

1 kommentar om “Miraklet fra Brøndby”

  1. Johne13 siger:

    Keep working ,fantastic job! ebgdfkdabebf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top