fbpx
Lokale SF’ere ikke alle enige i exit
KB-1.jpg
Vagn Kjær-Hansen, SF i Brøndby. Foto: Arkivfoto.
HELE OMRÅDET Socialistisk Folkeparti i Glostrup og Vallensbæk er forhåbningsfulde på trods af partiets krise nationalt og regeringsexit. Men partifællen i Vallensbæk er kritisk over for krisen

Erdal Colak er kommunalbestyrelsesmedlem for SF i Vallensbæk de næste fire år også. Og noget tyder på, at udmeldingerne bliver meget klare i spyttet, hvis de kommer til at ligne dem, han har givet Folkebladet. Avisen spurgte Erdal Colak om hans holdning til SF’s exit fra regeringen og generelle krise på landsplan. En krise, der dog ifølge flere andre ikke mærkes lokalt. Så afdæmpet ser Erdal Colak ikke helt på det.
– Jeg synes at vi som SF’ere står i en meget kritisk position nu. Folk har mistet tilliden til partiet, og det er vanskeligt at forklare, hvordan tingene hænger sammen, siger Erdal Colak.
– Da jeg for cirka tre måneder siden valgte at stille op for SF, var SF’s landsprognosen ikke noget at råbe hurra for. Men jeg valgte at stille op for SF, fordi jeg mente helt klart, at SF havde og stadig har mine synspunkter og værdier.
SF vil helt klart få mindre indflydelse indenfor landspolitikken, hvilket er kedeligt og ærgerligt.
Erdal Colak synes, at det ærgerligt, at Danmark lader Goldmann Sachs nå helt ind til noget af det centrale i den danske velfærdsmodel.
– Hele vores energiforsyning og hele vores grønne energi-profil, som SF for øvrigt var med til at inddrage. Dertil synes jeg ikke, at det er grund nok til at forlade regeringen, siger Erdal Colak.

Ikke meget for partihop
I dagene 30. og 31. januar var Erdal Colak til KL’s Børnetopmøde 2014 i Aalborg.
– Her samledes vi alle i SF og fremlagde vores synspunkter om sagen. Her blev alle enige om, at vi alle vil arbejde for SF som lokalpolitikere og anbefaler det samme for landspolitik, mindes Erdal Colak, der på den baggrund ikke er meget for, at flere fremtrædende og ledende politikere har forladt SF i den seneste tid.
– Det er sørgeligt, at man skifter over til et andet parti, fordi man ikke magter at kæmpe for sine værdier. Jeg er dog sikker på, at SF vil komme igennem denne krise.

Ej tumult i Brøndby
– Jeg mærker ikke meget til tumulten omkring SF i Folketinget, når jeg er her i Brøndby, siger SF’s Vagn Kjær-Hansen, der også er medlem af Kommunalbestyrelsen.
– Jeg får mange positive kommentarer fra borgerne til min indsats som formand for Teknik- og Miljøudvalget, og det er det vigtigste for mig.  Jeg synes, det er godt at være SF’er i Brøndby. Jeg er glad for, at jeg blev valgt til kommunalbestyrelsen. selv om landstendensen var dårlig for SF, og jeg ser og hører ikke. at nogen oplever SF-Brøndby som utroværdig.
Indenfor landspolitikken er Vagn Kjær-Hansen ikke i tvivl om, at SF vil få mindre indflydelse ved at stå udenfor regeringen.
– Derfor synes jeg det er ærgerligt, at balladen om DONG og Goldman Sachs endte på den måde for SF.  Jeg synes bestemt ikke, at det er nogen god ide at handle med et firma, som var aktiv på en meget uheldig måde i forbindelse med finanskrisen, men jeg synes ikke, det er argument nok for at forlade regeringen, siger Kjær-Hansen ligesom Erdal Colak.
– I mine år i SF i Brøndby har vi aldrig været blege for at indgå kompromisser, bare resultatet blev bedre, end det ville have været uden SF’s deltagelse. Jeg har lavet masser af budgetaftaler, hvor SF i Brøndbys aftryk kun var en lille del af det samlede budget, og hvor budgettet indeholdt ubehagelige nedskæringer, som SF ikke kunne forhindre. Sådan er politik for mig. Man må indgå kompromisser for at få indflydelse.
SF’s kommunalbestyrelsesmedlem,, Mette Vennerstrøm, i Glostrup er ”meget på linje med Vagn  (Kjær-Hansen, red.) omkring redegørelsen for SF’s position i Goldman Sachs sagen”.
– Både Vagn og jeg deltog på SFs Kommunalpolitiske Landsmøde sidste (forrige, red.) weekend i Vejle, hvor der jo var massiv pressedækning, og det var den generelle holdning rundt om i kommunerne, at de lokale SF’ere koncentrerer sig om arbejdet med de lokale sager og ikke ellers mærker det store til det, der sker landspolitisk.
Mette Vennerstrøm forstår godt de – fra mange forskellige partier – der er kommet med opfordringer til timeout og andre at sælge til, men det blev ifølge hende ikke en reel mulighed.
– Ingen i SF synes godt om Goldman Sachs rolle under finanskrisen, men som Vagn skriver, så var det et nødvendigt kompromis for at blive i regeringen og et uundgåeligt salg uanset. Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet her i Glostrup for en grønnere kommune, og tage fat på alle de vigtige områder inden for dagtilbud og skole. Det er der jeg lægger min energi i dag og fremover, siger Mette Vennestrøm.
Både SF i Glostrup, Brøndby og Vallensbæk har ét mandat i de pågældende Kommunabestyrelser. Både i Glostrup og Brøndby gik partiet tilbage med ét mandat ved Kommunalvalget den 19. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top