fbpx
Kagen er delt for Glostrup Skole
Ressorucetildelingsmodel.jpg
For at sikre et vist grundbeløb får skolen 30 procent af budgettet som en fast andel. Foto: Colourbox.
GLOSTRUP 12. februar besluttede Kommunalbestyrelsen at stemme den såkaldte ressourcetildelingsmodel i Glostrup hjem efter den nu overståede skolesammenlægning

Oveni skolesammenlægningen i Glostrup kommer en folkeskolereform og nyere lovændringer omkring specialundervisningen.
– Så der er al god grund til, at vi ser på en ny ressourcetildelingsmodel, siger Ina-Maria Nielsen (V), der er formand for Børne- og Skoleudvalget.
Formålet med modellen er at gøre den så enkel, fleksibel og overskuelig som muligt.
Politikerne lægger op til, at en elevbaseret model, der nu er vedtaget. Fordelene er ifølge Ina-Maria Nielsen indlysende, når midlerne bliver tildelt med et fast beløb pr. elev.
– Det betyder, at ressourcerne bliver tildelt lokalt på skolen, den økonomiske gevinst ved eventuel klasseoptimeringer forbliver på skolen, og at det er tydeligt, hvad det koster at undervise en elev på Glostrup Skole, siger hun.
For at sikre et vist grundbeløb får skolen 30 procent af budgettet som en fast andel. Der gives et beløb pr. elev uanset hvilken form for undervisning, der tales om altså uanset om man taler om normalundervisning, specialklasser eller inkluderende tiltag.
– Så må vi se, når modellen bliver evalueret om et år, om den opfylder målene, og ikke mindst når vi når til evalueringen efter tre år, hvor vi især vil se på fordelingen mellem normal- og specialområdet, siger Ina-Maria Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top