fbpx
Enhedslisten nedstemt i sag om budgetkøreplan
Robert.jpg
Robert Sørensen fra Enhedslisten.
GLOSTRUP Ved Kommunalbestyrelsens møde i januar stillede Enhedslisten ændringsforslag til den kommende køreplan for budgettet i 2015

Køreplanen for det nye budget for 2015 og de nærmeste år derefter har til formål i højere grad at inddrage relevante parter i processen. Denne køreplan var til debat og beslutning ved Kommunalbestyrelsens møde i januar.
Men Enhedslistens enmandshær i Robert Sørensen var klar med en anke.
– Under valgkampen har borgmesteren gang på gang fortalt om Glostrups flotte økonomi, og at det ikke var penge i kassen, Glostrup manglede, men at det er regeringens stramme økonomiske politik som forhindrer Glostrup i at bruge dem. Derfor undrer det Enhedslisten, at der i køreplanen til budget 2015 skal udarbejdes et sparekatalog, som så skal ligge i borgmesterens skuffe og bruges hvis udgifterne pludselig løber løbsk, siger Robert Sørensen.
Enhedslisten stillede på mødet forslag om at fjerne sparekataloget fra køreplanen, – Enhedslisten syntes ikke det er rimeligt over for kommunens medarbejdere, som hver dag møder på arbejdet, at der findes sådan et katalog, og som en skjult trussel ligger i borgmesterens skuffe.

Sund økonomi, ja
John Engelhardt svarer over for Folkebladet på Enhedslistens kritik.
– Jeg kan bekræfte, at Glostrup Kommune basalt set har en sund økonomi og at aftalen mellem regering og kommuner betyder, at de samlede udgifter ikke må stige, siger han.
Når et stort flertal i Kommunalbestyrelen ifølge borgmesteren ønsker at der udarbejdes en oversigt over mulige udgiftsreduktioner har det to formål: For det første beder politikerne på denne måde alle forvaltninger om at lede efter effektiviseringsmuligheder, og for det andet vil der givetvis være områder, der kræver flere penge, eksempelvis fordi der kommer flere brugere af en specifik offentlig ydelse med den konsekvens, at der skal findes penge andre steder i budgettet for at det samlede budget går op og aftalen med regeringen holdes.
– Og så er det fint, at man ikke i allersidste øjeblik skal ud og finde besparelser. Jeg tror at de fleste medarbejdere faktisk er glade for, at kommunens øverste ledelse udviser rettidig omhu og sikrer os alle imod hovsa-løsninger, siger John Engelhardt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top